Πέμπτη 18.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στην Λαζαρίνα με τους κτηνοτρόφους η Σβίγκου

28.06.2022

Τα τεράστια προβλήματα όπως είναι αυτά της ενέργειας, των ζωοτροφών αλλά και των καυσίμων συζήτησαν τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, που συναντήθηκαν με την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στη Λαζαρίνα όπου είναι και οι έδρα τους.

Την κατάσταση περιέγραψε στην γραμματέα ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Βαϊόπουλος που έκανε για τις πιο άσχημες στιγμές που ζει πλέον ο κτηνοτροφικός κόσμος με τους κτηνοτρόφους να παρατάνε του στάβλους και να πουλάνε τα κοπάδια, είτε πρόβατα είναι αυτά, είτε αγελάδια.

Με αριθμούς και στοιχεία για τα παραπάνω ανέλυσε το πρόβλημα και ο διευθυντής Αλέξης Μανούρας που όπως τόνισε μέχρι τώρα, μέσα σε ουσιαστικά μόλις 8 μήνες από το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης, πάνω από 5% των κτηνοτρόφων έχει αλλάξει δουλειά.

Την αγανάκτησή τους όμως μετέφεραν και τα μέλη του συνεταιρισμού που βρέθηκαν στην συνάντηση, με χαρακτηριστική τη φράση του ενός: Αντί πλέον να κοιτάμε τον δείκτη θερμοκρασίας των τρακτέρ μην ζεσταθούν, κοιτάζουμε μόνο το δείκτη πετρελαίου».

Από την πλευρά της ο γραμματέας αναγνώρισε την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα, τους υποσχέθηκε πως όλα τα αιτήματα θα αποτελέσουν ζητήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ που θα επιχειρήσει την λύση τους.