Σάββατο 23.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Τρικάλων!!!

12.03.2019

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων, που διοργανώθηκε από Συλλόγους, Σωματεία και φορείς της πόλης, προκειμένου να κατατεθεί στη Διοίκηση το ψήφισμα, που σε πρόσφατη σύσκεψη είχε εγκριθεί. Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος νοσοκομειακοί γιατροί και 16 Πρωτοβάθμια Σωματεία, σε έναν αγώνα κατά της κάλπικης προπαγάνδας της κυβέρνησης, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ιατρικές ανάγκες του λαού.

Στόχος του αγώνα αυτού είναι η υπεράσπιση της υγείας του λαού, απαιτώντας Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας σε όλους και η άμεση πρόσληψη Γιατρών Εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς του Νομού. Πιο συγκεκριμένα, απαιτείται η κάλυψη ορισμένων ειδικοτήτων  στο νοσοκομείο όπως: Πνευμονολόγοι- ΩΡΛ- Ουρολόγοι- Παιδίατροι- Νεογνολόγοι- Γυναικολόγος- -Δερματολόγος-Νευρολόγοι-Νεφρολόγου- Παθολόγοι, ενώ για την  πλήρη κάλυψη λειτουργίας των αντίστοιχων αναγκών Εφημέρευσης-καθημερινής  λειτουργίας των αντίστοιχων κλινικών και τμημάτων απαιτείται η Πρόσληψη Ακτινολόγων, ειδικών γιατρών στο ΤΕΠ, για την έναρξη της αυτόνομης λειτουργίας, καθώς και άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης.

Στα αιτήματα συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία Κέντρων Υγείας με  αποκεντρωμένα ιατρεία και τις κινητές μονάδες που θα συνδέονται με αυτό. Κ. Υ. που να διαθέτουν όλες τις  αναγκαίες υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, Δημόσιας Υγείας, κατ’ οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες (προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων), οδοντιατρεία και φαρμακεία.

Εκατοντάδες οικογένειες αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ξοδεύοντας από το υστέρημά τους, ενώ ταυτόχρονα, έχουν πληθύνει στο νομό και την ευρύτερη Περιοχή, οι ιδιωτικές κλινικές Αποκατάστασης και τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά κέντρα.

«Οι αγώνες μας πρέπει να έχουν στόχο την αιτία αυτής της κατάστασης, την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας και την εμπορευματοποίησή της. Υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις που με την πολιτική τους στήριξαν και στηρίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και μπίζνες στην υγεία. Αυτοί μετατρέπουν τις δημόσιες δομές υγείας είτε σε κερδοφόρες επιχειρήσεις είτε σε μονάδες με τεράστιες ελλείψεις, γεγονός που αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.»
Η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη  που εφαρμόζει την πολιτική των ελάχιστων προσλήψεων με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για προσλήψεις 1 προς 1, την ώρα που ακόμα και αυτό καταστρατηγείται με τις εκατοντάδες προσλήψεις και στη συνέχεια απολύσεις συμβασιούχων. Ακολουθούν το επόμενο διάστημα οι Περιφέρειες που μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στα οικονομικά, άρα και στη λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά και οι Δήμοι που θα αναλάβουν την υποτυπώδη υποστήριξη των Κέντρων Υγείας-ΤΟΜΥ- ρίχνοντας τα βάρη ξανά στους εργαζόμενους μέσω των δημοτικών τελών.

Η Υγεία αποτελεί κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα και πρέπει παρέχεται από το κράτος σε όλους, πλήρως και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση ώστε να μη μετατρέπεται σε εμπόρευμα.