Παρασκευή 27.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύσκεψη συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

15.11.2019

Σύσκεψη πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων  προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους με στόχο «να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης που αξιοποιούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου».

Για χειμώνα κινητοποιήσεων έκανε λόγο ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδία των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ κ. Χρήστος Κολοβός, λέγοντας ότι «αναγκαζόμαστε να βγούμε στους δρόμους, διότι έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης μας αφορά όλους».

Και πρόσθεσε : «Ξηλώνουν το ασφαλιστικό και στο εξής οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουμε ασφαλιστική κάλυψη ανάλογα με τα χρήματα που μπορούν να έχουν. Επιμένουμε αγωνιστικά. Η απόφαση του ΣτΕ είναι κόλαφος για εμάς και θα συνεχίσουμε».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αυξήσεις στις συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα.

Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ και την άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους.