Παρασκευή 15.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύσκεψη-γροθιά για την προάσπιση της υγείας στο Εργατικό Κέντρο

06.03.2019

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου& ΚΥΝ Τρικάλων στο Εργατικό Κέντρο παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Συλλόγων, των Συνταξιουχικών Σωματείων, αλλά και των φορέων υγείας της πόλης.

Ειδικότερα, επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι σοβαρές ελλείψεις του βασικού κρίκου της Πρωτοβάθμιας Υγείας που αναγκάζουν τους ασθενείς να καταφεύγουν ακόμη και για τα απλά περιστατικά στην Δευτεροβάθμια Υγεία, η οποία έχοντας ως προτεραιότητα σαφώς τα πιο επείγοντα περιστατικά, εντείνει την αναμονή και την επακόλουθη δυσανασχέτηση των ασθενών. Οι ασθενείς βρίσκονται έτσι στην επιλογή δύο «λύσεων», είτε αναμονή τουλάχιστον τέσσερις ώρες στο νοσοκομείο, είτε πληρωμή για εξέταση στον ιδιώτη.

Επιπλέον τέθηκε το μείζον ζήτημα της ανύπαρκτης σχεδόν ιατρικής εκπαίδευσης, «με τους γιατρούς να χρησιμοποιούνται ως βασική λάντζα από το σύστημα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην εν λόγω σύσκεψη.

Έμφαση δόθηκε και στις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αλλά και στα 3 Κέντρα Υγείας του Νομού και στο ΠΕΔΥ, τονίζοντας πως υπάρχουν τμήματα-κλινικές που δεν λειτουργούν και άλλες που υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι στόχοι και οι επόμενες δράσεις των Συλλόγων ενώ χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της μονιμοποίησης του προσωπικού ως ένας εκ των σημαντικότερων στόχων, αλλά και η δημιουργία υψηλού επιπέδου σύγχρονων προδιαγραφών για την προαγωγή της έρευνας και της επιστήμης σε έναν κλάδο τόσο σημαντικό όσο αυτός της υγείας, βάζοντας γερές βάσεις από τώρα για το μέλλον.