Παρασκευή 10.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα: Κι όμως το συνοικέσιο ζει και βασιλεύει!

29.07.2015

Όλο και περισσότεροι  καταφεύγουν στα γραφεία γνωριμιών για ανεύρεση συντρόφου

 Στην εποχή μας, σήμερα που οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται ιδιαίτερα, που ο καθένας ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην απόκτηση εφοδίων και στην επαγγελματική του αποκατάσταση, που ο καθένας λίγο πολύ έχει μάθει να ζει στα στενά όρια του δικού του μικρόκοσμου, που κανένας εξαιτίας των συνθηκών ζωής, δεν ανέχεται εύκολα πλέον κανένα, όλα αυτά σε συνδυασμό με την κρίση και  τα συνεπακόλουθά της, οδήγησαν τον σύγχρονο άνθρωπο σ’ ένα πιο μοναχικό τρόπο ζωής.

Από την άλλη βέβαια, είναι έμφυτη η ανάγκη στον άνθρωπο να βρει ένα ταίρι, ένα σύντροφο, μια παρέα που θα μπορεί μαζί του να μοιραστεί τη ζωή του και να κάνει οικογένεια.

Επειδή λοιπόν σήμερα συμβαίνουν όλα αυτά, τόσο πιο δύσκολα οι νέοι αποφασίζουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα στη ζωή τους, γι’ αυτό άλλωστε και δημιουργούν οικογένεια σε μεγαλύτερη ηλικία απ’ ότι συνέβαινε μέχρι και πριν 10-15 χρόνια (οι στατιστικές λένε ότι ο μέσος όρος αυτής της ηλικίας αρχίζει για τους άνδρες μετά τα 35 και για τις γυναίκες μετά τα 30).

Όλες αυτές οι εξελίξεις της σύγχρονης ζωής έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους και στη πόλη μας ακόμα, να ψάχνουν σύντροφο μέσα από τις αγγελίες των γραφείων γνωριμιών. Ένα θέμα που κάποτε αποτελούσε ταμπού για κάποιον να καταφύγει σε γραφείο συνοικεσίων, όπως ήταν περισσότερο γνωστά τότε, για να βρει το έτερον ήμισυ, σήμερα κάτι τέτοιο δείχνει απολύτως φυσιολογικό.

Οι πελάτες τους, άντρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών, με πλούσια χαρίσματα κι ακόμη πιο πλούσια πορτοφόλια, με καταθέσεις, ακίνητα και υψηλούς μισθούς, όμορφοι, αρχοντικοί, με υψηλή καταγωγή και μεγαλόκαρδοι αναζητούν το ιδανικό τους ταίρι, που θα δώσει άλλο χρώμα και προοπτική στη ζωή τους. Τώρα το πόση αλήθεια κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά, μένει να εξακριβωθεί και είναι θέμα προς διερεύνηση.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η πελατεία στα γραφεία γνωριμιών τα τελευταία χρόνια έχει αυξητικές τάσεις. Οι επαφές γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα και εχεμύθεια, τηρούνται προσωπικά στοιχεία τα οποία δεν δημοσιοποιούνται, ενώ δεν σημαίνει ότι όποιος καταφεύγει σε τέτοια γραφεία θα βρεθεί απαραίτητα και «ζευγαρωμένος», αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετοί αυτοί που εγκαταλείπουν την προσπάθεια γιατί δεν βρίσκουν κάτι που να τους ενθουσιάσει. Ανάλογα γραφεία, μεγάλα σε εύρος και πελατολόγιο λειτουργούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ είναι πολλοί και οι Τρικαλινοί που πάνε σε γραφεία στη Λάρισα και άλλες γειτονικές πόλεις, αφού δεν επιθυμούν να δώσουν στόχο εδώ.

Η δική μας ευχή είναι να βρει ο καθένας το ταίρι που θέλει και του ταιριάζει, άσχετα αν αυτή η γνωριμία και σχέση προήλθε από έναν μεγάλο έρωτα, από ένα συνοικέσιο ή ένα «ραντεβού στα τυφλά»αν προτιμάτε καλύτερα!

                                                                                                                                                            Δημήτρης Παδιός