Δευτέρα 06.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο Euroferry Olympia

02.03.2022

Με τη φωτιά να έχει καταλαγιάσει και μόνο διάσπαρτους καπνούς να εκλύονται πλέον από το επιβατηγό οχηματαγωγό, που βρίσκεται ελλιμενισμένο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, μετά από την προχθεσινή αναζωπύρωση της φωτιάς, που υπήρξε στο εσωτερικό του με την κάθοδο του καταπέλτη, συνεχίζονται οι προσπάθειες, ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να εισέλθουν στο κουφάρι τα μέλη της 5ης ΕΜΑΚ για να συνεχίσουν τις έρευνες εντοπισμού των τελευταίων τριών αγνοούμενων επιβατών – οδηγών.

Οι ρίψεις νερού από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας εξωτερικά του πλοίου συνεχίζονται, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη στο Euroferry Olympia, ενώ τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης της MEGATUGS | SALVAGE & TOWAGE προχώρησαν σε απάντληση 140 κυβικών νερού από το εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Οι θερμοκρασίες εσωτερικά του πλοίου είναι τόσο υψηλές, που σε ορισμένες περιπτώσεις έλιωσαν κομμάτια από τις σωλήνες που απορροφούσαν το νερό.

Πάντως, εστίες φωτιάς δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμα στο εσωτερικό του μοιραίου επιβατηγού – οχηματαγωγού, καθώς η πτώση της υδατοστεγούς πόρτας που επικοινωνεί με ένα από τα γκαράζ του Euroferry Olympia από τις υψηλές θερμοκρασίες, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου στο εσωτερικό του πλοίου. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση για το σήκωμα της υδατοστεγούς πόρτας και αφού οι δυνάμεις πυρόσβεσης κρίνουν ότι οι θερμοκρασίες έχουν πέσει, θα επιχειρήσουν εν νέου στο εσωτερικό του πλοίου για την ανεύρεση των τριών αγνοουμένων, ενώ θα ξεκινήσει και η απομάκρυνση των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο πλοίο είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμά του τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι, με αποτέλεσμα έως σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άτομα, ενώ τρία ακόμα φέρονται ως αγνοούμενα. Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.

efsyn.gr

[fbcomments]