Παρασκευή 12.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνεδριάζει η Επιτροπή με αρνητική την επιδημιολογική εικόνα

30.03.2022

Σταθερά αρνητική η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, η οποία θρηνεί συνολικά 27.392 νεκρούς και παραμένει στον κλοιό της «Ομικρον» που δίνει καθημερινά αυξημένα κρούσματα.

Χθες αυξήθηκαν περαιτέρω οι αριθμοί των ημερήσιων μολύνσεων από τον κορονοϊό, οι νέες εισαγωγές αλλά και οι διασωληνωμένοι, ενώ τα λύματα δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου σε οκτώ περιοχές για την τελευταία εβδομάδα.

Ωστόσο, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι με εισηγήσεις για χαλάρωση των οποίων μέτρων έχουν μείνει με την κυβέρνηση να θέλει άρση των περιορισμών, όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι, με το βλέμμα και στην τουριστική περίοδο.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή πως η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, παρουσίασε στην Επιτροπή το πλάνο της κυβέρνησης. «Όσο δεν πιέζεται το ΕΣΥ θέλουμε να πάμε τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους στην απόλυτη κανονικότητα αλλά και γενικότερα να υπάρξει άρση μέτρων. Άρα μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα» είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης της σταδιακής κατάργησης όλων των μέτρων. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, από τις 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση. Παράλληλα, προτείνεται να σταματήσουν τα self test στα σχολεία και να παραμείνει μόνο ένα την εβδομάδα για εργαζόμενους σε εστίαση, τουρισμό και καταστήματα τροφίμων.

efsyn.gr

[fbcomments]