Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συμφέρει τελικά το αγροτικό τιμολόγιο;;

22.02.2019

Η σημερινή πολιτική τιμολόγησης από την ΔΕΗ προβλέπει 0,0825 € κόστος ανά KWh για το οικιακό τιμολόγιο και 0,0617 €/KWh για το αγροτικό. Με την εκπτωτική πολιτική για το οικιακό, με -15%, για έγκαιρες πληρωμές, καταντάει το αγροτικό να έχει μόνο ταλαιπωρίες και καμιά ουσιαστική ωφέλεια. Αυτό τονίστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων με θέμα: «Ενημέρωση του Αγροτικού Πληθυσμού των Μεγάρων για το Μειωμένο Αγροτικό Τιμολόγιο». Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιώργος Παπαβασίλης, «το πρόβλημα είναι ότι οι αγρότες, για το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιούν στις εργασίες τους, αναγκάζονται να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία και απομακρύνονται από την παραγωγή».

Και πρόσθεσε: «το επόμενο διάστημα θα γίνει διασταύρωση αν το οικιακό τιμολόγιο σε καινούργιους πάροχους (ιδιωτικές εταιρείες), είναι στα ίδια επίπεδα με το αγροτικό τιμολόγιο, πράγμα που καθιστά «άχρηστη» όλη την ταλαιπωρία των αγροτών και «άχρηστους» όλους τους εμπλεκόμενους».

Πάντως όπως φαίνεται η διαδικασία ηλεκτροδότησης «κοστίζει» πολύ σε χρήμα, σε «γρηγορόσημα» και σε χρόνο για τους αγρότες. Το πρόβλημα εστιάζεται στην μη εναρμόνιση των υπηρεσιών που εμπλέκονται μεταξύ τους και ότι το βαθύ κράτος δυστυχώς θα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους ενδιαφερόμενους.

Επίσης οι διάφορες κρατικές υπηρεσίες αναγκάζουν τον αγρότη να έχει δύο ή ακόμη και τρία τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλο τιμολόγιο για τον στάβλο, άλλο τιμολόγιο για την οικοτεχνία του, άλλο τιμολόγιο για πιθανό χώρο φιλοξενίας και άλλο τιμολόγιο και διαδικασία για το πηγάδι του.

«Δυστυχώς στη συνάντηση δεν ήρθαν εκπρόσωποι από τη ΔΕΗ, τη ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και τη Διεύθυνση Υδάτων (Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής)», τόνισε ο κ. Γιώργος Παπαβασίλης.

Πηγη: agrotypos.gr