Πέμπτη 28.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύλληψη ηλικιωμένης για τη φωτιά στις Λογγιές Πύλης

07.03.2019

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια, συνελήφθη ηλικιωμένη για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή «Λογγιές» του Δήμου Πύλης.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, η φωτιά ξεκίνησε λόγω της καύσης ξηρών χόρτων και φύλλων που επιχείρησε κάτοικος της περιοχής.
Όμως, λόγω του ισχυρού αέρα που έπνεε εκείνη την ώρα, εξαπλώθηκε γρήγορα στο μεγαλύτερο μέρος της πλαγιάς του βουνού και αφού πέρασε την εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας επεκτάθηκε στην θέση «Αναβρυσούλα», όπου και επιχείρησε με ισχυρή δύναμη το Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου να την περιορίσει.
Περισσότερα από 10 οχήματα και 50 πυροσβέστες, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας και όμορων Νομών καθώς και Πυροσβεστικών Κλιμακίων του Νομού Τρικάλων, συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ ρίψεις νερού από αέρος έγινε και από αεροσκάφος τύπου “Καναντέρ”. Στο σημείο, για τυχόν αναζωπυρώσεις, παραμένουν πέντε οχήματα του Σώματος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύλης, όπως και πεζοπόρο τμήμα που επιχειρεί στην περίμετρο της πυρκαγιάς ελέγχοντας στα καμένα για μικροεστίες οι οποίες και σβήνονται.
Μέχρι στιγμής, πάντως, η φωτιά έχει κάψει 100 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης από πεύκα και πουρνάρια καθώς και την εγκατάσταση μιας υπαίθριας καντίνας.

Πηγή:ert.gr