Τετάρτη 28.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκλονιστικές καταθέσεις στην δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

08.04.2019

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη στα Γιάννενα για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και για τα περιστατικά εκφοβισμού, που φέρεται να υπέστη. Ενώπιον των δικαστών μίλησαν ο πατέρας, η μητέρα του και η αδελφή του.

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας, κατέθεσε στο δικαστήριο: «τέσσερα χρόνια πάω και έρχομαι εδώ και δεν ξέρω το γιατί. Ο Βαγγέλης μου ήρθε σε ένα μαγαζί με ανήθικους. Ο γιος μας είχε πρόβλημα στη Σχολή. Μας απέκρυψαν κάποια πράγματα, γιατί λέει ήταν 20 χρόνων και ήταν ενήλικας».

Όπως κατέθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή, «του έκλειναν το νερό, τον έστελναν να πάρει τσιγάρα με δικά του λεφτά ,τον έκλειναν στη ντουλάπα και τον κρέμαγαν απ’ το παράθυρο. Αυτά τα πράγματα τα έκαναν κατ’ εξακολούθηση και αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ. Η Ε.Σ. (αημ: αναφέρονται εδώ μόνο τα αρχικά του ονόματος), με την οποία μίλησα, αισθάνεται ενοχή για κάποια πράγματα. Βίωσε και εκείνη ανάλογα περιστατικά, της έβγαλαν μαχαίρι. Είχε την ίδια αντιμετώπιση».

Η Μαρία Γιακουμάκη, η χαροκαμένη μητέρα του Βαγγέλη είπε στους δικαστές «στην αρχή πιστέψαμε πως το παιδί μου άλλαξε δωμάτιο επειδή δεν άντεχε το τσιγάρο. Το παιδί όμως τελικά υπέφερε από την συμπεριφορά των συγκατοίκων του. Τελευταία φορά τον Βαγγέλη μου τον είδα τα Χριστούγεννα».

Στην κατάθεση της, η Ελένη Γιακουμάκη, αδελφή του Βαγγέλη είπε «ήταν κοινωνικός. Δεν είχα καταλάβει κάτι. Μιλούσε για την σχολή ποσό του άρεσε. Μου έχει αναφέρει ότι του είχαν ρίξει ένα ποτήρι και ένας από αυτούς τον χτύπησε στο πόδι . Μετά που άλλαξε δωμάτιο οι συμφοιτητές του τον είχαν αποκαλέσει ρουφιάνο χωρίς να ξέρει το γιατί».

Κατηγορούμενοι είναι εννέα νεαροί Κρητικοί, που βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.