Κυριακή 04.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στυλιανίδης: «Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο διήμερο – Κανένας εφησυχασμός για την κακοκαιρία» – Βίντεο

14.10.2021

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος», όπως επισήμανε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο υπουργός έκανε λόγο για επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

Σε πλήρη διασπορά είναι οι αρμόδιες δυνάμεις και «έτσι έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα», είπε ο κ. Στυλιανίδης. Στην Πυροσβεσική έγιναν:

  • 385 κλήσεις στην Αττική σε πάνω από 20 περιοχές
  • Οι 340 κλήσεις ήταν για αντλήσεις υδάτων και 11 για απομακρύνσεις πολιτών από αυτοκίνητα και από άλλα σημεία.

Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής είναι σε επιφυλακή. Στην Ελευσίνα, στην Πειραιώς, στην Πέτρου Ράλλη, στη Χαμοστέρνας, στον Φάρο Ψυχικού, στην Ποσειδώνος υπάρχει συσσώρευση υδάτων. Ο υπουργός έκανε νέα έκκληση για να μην υπάρχουν περιττές μετακινήσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για την πυρόπληκτη Εύβοια. 50 οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βοηθούν.

Στην Κέρκυρα υπερχείλισε το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα, ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων με διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από τις στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία. Μεταβαίνει, επίσης, η 5η ΕΜΑΚ και διασωστικές λέμβους. Στην περιοχή επιχειρεί ερπυστριοφόρο όχημα.

Περιφέρειες και Δήμοι βρίσκονται επί ποδός, είπε ο κ. Στυλιανίδης. 

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Τις επόμενες ώρες μπορεί να ανακοινωθούν κι άλλες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, ενώ στο επίκεντρο της προσπάθειας είναι οι περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι πολύτιμη είναι η βοήθεια από το 112, από το οποίο έχουν σταλεί μηνύματα σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι μια απόφαση που κάθε φορά παίρνεται μετά από μελέτη.

 

 

 

 

 

 

in.gr