Τρίτη 16.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στους δρόμους οι εκπαιδευτές οδήγησης στα Τρίκαλα

29.11.2018

Με πωλητήρια στα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα και κρεμασμένες μαύρες κορδέλες, οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών στα Τρίκαλα προχώρησαν σήμερα το πρωί σε πορεία διαμαρτυρίας, καθώς από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης, λόγω της αποχής των εξεταστών.

Οι εκπαιδευτές συγκεντρώθηκαν στο Τμήμα Συγκοινωνιών και με πορεία κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ στην συνέχεια συναντήθηκαν με τον εντεταλμένο Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μπουτίνα, όπου του παρέδωσαν ψήφισμα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Σεραφείμ Καρέλης, «ζητούμε να βρεθεί άμεσα λύση για τους εξεταστές, οι οποίοι από τις 13 Σεπτεμβρίου απέχουν από τα καθήκοντά τους αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης και οι υποψήφιοι οδηγοί να έχουν μείνει μετέωροι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή τη στιγμή στα Τρίκαλα βρίσκονται στην «ουρά» πάνω από 1.000 άτομα. Υπάρχουν υποψήφιου οδηγοί που χρειάζονται τα διπλώματα τους για να δουλέψουν, αύριο λήγει η ανανέωση των διπλωμάτων για τους οδηγούς άνω των 74 ετών, πολλοί από τους οποίους χρειάζεται να μετακινούνται για ιατρικούς λόγους».
Την ίδια ώρα, όπως τόνισε ο κ. Καρέλης «προκύπτει πρόβλημα επιβίωσης και για αυτούς τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους, αφού οι υποχρεώσεις τρέχουν».

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτίνας, αφού χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημά τους, σημείωσε πως «η κατάσταση αυτή τείνει να γίνει κοινωνικό πρόβλημα».

«Εμείς σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Κώστας Αγοραστός, ήμασταν από τους πρώτους που υπογράψαμε την απόφαση προκειμένου οι εξετάσεις να γίνονται εντός ωραρίων, μήπως και δεχτούν οι εξεταστές να πάνε να κάνουν τις εξετάσεις. Παρόλα αυτά το συνδικαλιστικό τους όργανο είναι τόσο δυνατό και δεν έσπασε ποτέ σε καμία πόλη» επεσήμανε ο κ. Μπουτίνας.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για «ένα πρόβλημα που έχει το Υπουργείο και πρέπει να το λύσει», ενώ διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά τους θα ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση.

Πάντως, από την πλευρά τους οι εκπαιδευτές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο δυνατές κινητοποιήσεις εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα.