Κυριακή 26.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο Μαυρομμάτι η θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας»

24.08.2021 /

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, ο Δήμος Μουζακίου και το ΝΠΔΔ Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα, τιμώντας την μνήμη του Γεωργίου Καραϊσκάκη παρουσιάζουν στην γενέτειρα του ήρωα το Μαυρομμάτι την θεατρική παράσταση με τίτλο: «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/08, στις 21:30 στην κεντρική πλατεία Μαυρομματίου.

Η παράσταση αφορά στη ζωή και το έργο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης. Η ιδιοτυπία του έργου είναι πως ο βασικός χαρακτήρας, ο Καραϊσκάκης, παρουσιάζεται εκ γραφής χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης και ηρωοποίησης, αλλά η προσέγγισή του γίνεται με βάση κοινωνιολογικά και ψυχολογικά στοιχεία, ένα αποτέλεσμα έρευνας μηνών στο πρόσωπό του, που έδωσε την ευκαιρία στο έργο να περιλαμβάνει σκηνές που ζωντανεύουν αληθινά γεγονότα με την πρωτοτυπία των διαλόγων γραμμένων στην καθομιλουμένη γλώσσα της Επανάστασης.

Συντελεστές:

Συγγραφή – Ιστορική έρευνα: Γιάννης Κωσταράς

Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Μουσική επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια

Διδασκαλία χορού: Πέτρος Γάλλιας

Σκηνικά: Marcelo

Κοστούμια: Μάγδα Καλέμη

Ερμηνεύουν: Μάκης Αρβανιτάκης, Γιάννης Κωσταράς, Κων/νος Μπάζας, Θάνος Ζήκας, Κων/ νος Σπυρόπουλος, Κων/νος Ζωγραφόπουλος, Ιορδάνης Κελέσης, Ηλίας Μενάγιερ, Θανάσης Σκόπας. Στον ρόλο του αφηγητή ο Κώστας Αρζόγλου. Καραϊσκάκης: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γκόλφω: Ιωάννα Πηλιχού, Μαριώ: Φιλίτσα Καλογεράκου.