Κυριακή 23.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στη συντήρηση του πεδινού οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας

18.05.2016

Στη συντήρηση του πεδινού οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας με έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Ολοκληρώνουμε έργα ασφάλειας για την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων»

Ένα νέο έργο στον τομέα της οδικής ασφάλειας ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Βελτίωση – Συντήρηση – Αποκατάσταση Ζημιών Πεδινού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας 700.000,00 (με ΦΠΑ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, με περιορισμένη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, ολοκληρώνουμε έργα ασφάλειας για την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία, πραγματοποιούμε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε οδικούς άξονες, όπου οι υπηρεσίας μας επισήμαναν φθορές στο οδόστρωμα λόγω χρήσης, καιρικών φαινομένων, κ.α. Μέλημά μας, είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η μείωση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Οι εργασίες αναφέρονται στην συντήρηση με ασφαλτοτάπητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού (αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας) και αφορούν την αποκατάσταση διαφόρων τμημάτων σε οδικούς άξονες του πεδινού οδικού δικτύου και χωρίς απαραίτητα τα τμήματα αυτά να είναι ενιαία (σποραδικά).

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση των οδοστρωμάτων του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού (αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας) και συγκεκριμένα στο πεδινό οδικό δίκτυο του Νομού.

– Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι οι εξής:

– Κατασκευή βάσης οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους

– Τομή οδοστρώματος με ασφαλτοκόπτη

– Φρεζάρισμα του τάπητα στα τμήματα του οδικού δικτύου που κρίνεται απαραίτητο

– Ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου

– Διαγράμμιση των οδών που θα γίνουν ασφαλτικές εργασίες

Οι οδικοί άξονες που θα πραγματοποιηθούν οι βελτιώσεις είναι:

1) Καρδίτσα – Μητρόπολη

2) Καρδίτσα Παλαμάς

3) Καρδίτσα – Αρτεσιανό – Ριζοβούνι

4) Καρδιτσομαγούλα – Αγία Τριάδα

5) Πρόδρομος – Μυρίνη – Μακρυχώρι

6) Καρδίτσα – Σοφάδες – Ν. Μοναστήρι

7) Μαραθέα – Κόρδα – Κλοκωτό

8) Οποιοδήποτε άλλο τμήμα κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία