Κυριακή 24.03.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣτηνΚαλαμπάκα το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο – «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Η ώρα των Φαρμακείων»

25.11.2017 /

Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα το 3ο Πανθεσσαλικό Συνέδριό , αφού οι Φαρρμακολποιοι επέλεξαν να γίνει κάτω από τους βράχους των Μετεώρων.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται 25 και 26 Νοεμβρίου 2017 (σήμερα και αύριο ), στο Grand Meteora Hotel, στην Καλαμπάκα . Το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων», το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο, να γίνει συζήτηση για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο σύγχρονο οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον και πώς μέσα από αυτές μπορούν οι φαρμακοποιοί να αναζητήσουν διεξόδους από την κρίση.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

– στρογγυλά τραπέζια

– «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα φαρμακεία», όπου και θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη σύγχρονη φαρμακευτική περίθαλψη και εξατομικευμένη ιατρική πρακτική: Προκλήσεις και προοπτικές» και «Προληπτική ΠΦΥ στο φαρμακείο: Εμβολιαστική κάλυψη»

– «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», με τη συμμετοχή των προέδρων των τεσσάρων διοργανωτών φαρμακευτικών συλλόγων

· Επιστημονικές και ενημερωτικές ομιλίες με θέματα όπως:

– Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη (Μ.Σ.Α.Φ.)

– Νέα δεδομένα στον αντιγριπικό εμβολιασμό

Η πραγμάτωση του 3ο Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου στην Καλαμπάκα , αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι η περιοχή ενδείκνυται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις .

Και βέβαια τα οικονομικά οφέλη από την παρουσία τόσων επισκεπτών στην Καλαμπάκα , μόνο θετικά θα είναι.

stagonnews.gr