Κυριακή 29.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στην Καλαμπάκα ο τερματισμός Διηπειρωτικού Ποδηλατικού Αγώνα

10.08.2017 /

Στην Καλαμπάκα με φόντο τα εντυπωσιακά Μετέωρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/08 το τελευταίο τμήμα και ο τερματισμός του Διηπειρωτικού Ποδηλατικού Αγώνα the PedAL ED Transcontinental Race.
Ο συγκεκριμένος αγώνας συγκεντρώνει αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι με τις δικές τους δυνάμεις και ιδία υποστήριξη ξεκινώντας από το Βέλγιο, διασχίζουν ολόκληρη την Ευρώπη σε μία διαδρομή 4.000 χλμ. Φέτος η ποδηλατική διαδρομή καταλήγει στην πόλη μας. Στα 4.000 χλμ της διαδρομής υπάρχουν 4 σημεία ελέγχου απ’ όπου οι ποδηλάτες θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά. Η διαδρομή, τους φέρνει σε μερικά από τα ομορφότερα τοπία και μνημεία της Ευρώπης, με κυριότερο για φέτος τους ιερούς βράχους των Μετεώρων στην Ελλάδα.
Ο πρώτος ποδηλάτης βρίσκεται ήδη στην πόλη μας από τις 6/8 και οι υπόλοιποι θα τερματίσουν σταδιακά μέχρι το Σάββατο. Από τους 300 που ξεκίνησαν αναμένεται να τερματίσουν περίπου 50 – 60 ποδηλάτες.
Το Σάββατο 12/8 θα πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός γύρος στη μνήμη του Frank Simons που χάθηκε σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Βέλγιο. Το σημείο εκκίνησης αλλά και τερματισμού θα είναι η πλατεία Δημαρχείου, με ώρα έναρξης στις 17:00.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τουριστικό γραφείο Visit Meteora για την καθοριστική συμβολή του.
Από τον Δήμο Καλαμπάκας