Σάββατο 28.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επίσκεψη στελεχών του Κ.Ε.Σ.Υ. στις ομορφιές των Τρικάλων

24.06.2021 /

Παρόλο που υπήρξε μια ζεστή μέρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καιρού,  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα Πέμπτη 24 – 6 – 2021 η επίσκεψη στελεχών του Κ.Ε.Σ.Υ. Τρικάλων σε διάφορα μνημεία της περιοχής των Τρικάλων και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της «Πόρτα Παναγιάς» στην Πύλη, στην τεχνητή λίμνη του Αγίου Βησσαρίωνα στο ομώνυμο χωριό, στο Νέο και Παλιό Δημοτικό Σχολείο Πιαλείας Τρικάλων το οποίο σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο Πιαλείας.

Το όλο πρόγραμμα των επισκέψεων εκτυλίχθηκε σύμφωνα με τις  προγραμματισμένες ενέργειες διοικητικής μέριμνας ενώ με μεγάλη θέρμη, στους τόπους των μνημείων, μας  υποδέχτηκαν οι κ.κ. α) Ευστάθιος Καΐκης, υπεύθυνος για την ασφάλεια του Ιερού Ναού Πόρτας Παναγιάς, β) ο κ. Δημήτριος Παπαγιανόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός ΠΕ70, ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου Πιαλείας, γ) ο κ. Σωτήριος Αγγέλης, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πύλης, δ) ο κ. Τάσος Βακουφτσής, Διευθυντής του  Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου,  ε) η κ. Γεωργία Νικάκη, εθελόντρια υπεύθυνη συντήρησης του Λαογραφικού Μουσείου Πιαλείας και στ) οι κ.κ.  Αντώνης Γιαννής και Νικόλαος Νάκος, νυν και τέως αντίστοιχα Πρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας.

Τα στελέχη του Κ.Ε.Σ.Υ., συνοδευόμενα από τον Προϊστάμενό τους κ. Απόστολο Σπαθή, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ανάγλυφα σημάδια που άφησε ο χρόνος στο πέρασμά του πάνω και γύρω στον Ναό της «Πόρτα Παναγιάς», να γνωρίσουν λεπτομέρειες από την ιστορία του, να θαυμάσουν την ιδιαιτερότητα της αρχιτεκτονικής του και τον σπάνιο διάκοσμο και ευλαβικά να ασπαστούν τις σεπτές εικόνες. Βέβαια στο εγχείρημα αυτό πρωτοστάτησε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ναού  κ. Καΐκης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά  που μας ενημέρωσε και για πολλές  άλλες εκκλησίες της  περιοχής.

Στην Πιαλεία ο κ. Δημήτρης Παπαγιανόπουλος μας ξενάγησε στο Λαογραφικό Μουσείο, μας εφοδίασε με τα σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια και εκφράζοντας τα συναισθήματά του μας ανέφερε πως νοιάζεται για την τύχη του αφού ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσής του. Επιπλέον, ο κ. Παπαγιανόπουλος μας ανέφερε ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία της ιστορίας του χωριού.

Η επίσκεψη έκλεισε με γεύμα στην Ταβέρνα «Μητσιάκης» στην Πιαλεία.

Ο Προϊστάμενος Απόστολος Σπαθής και το Προσωπικό του Κ.Ε.Σ.Υ. Τρικάλων σας  ευχαριστεί όλους για την υποδοχή, την ξενάγηση και τη φιλοξενία.

 

Ο Προϊστάμενος του Κ.Ε.Σ.Υ.

Απόστολος Σπαθής