Κυριακή 25.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων

25.04.2019

Ακόμη ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται να υποδεχτεί η πόλη των Τρικάλων στις 30 Απριλίου έως και τις 6 Μαϊου, καθώς θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών.  Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το 51ο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και το 42ο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, κάτω των 20 ετών. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Τσιτσάνη, όπου και το μεσημέρι της Τετάρτης, παραχωρήθηκε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ από τον Πρόεδρο της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων κ. Τοζάρο Χρήστο, την Αντιπρόεδρο του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη και τον ταλαντούχο τρικαλινό Χαράλαμπο Κουτσιούμπα.

Όπως τόνισε ο κ. Τοζάρος  η ανάληψη της διοργάνωσης αυτής για την Σκακιστική κίνηση Τρικάλων είναι  ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς πρώτη φορά πανελλήνιο πρωτάθλημα φεύγει από τις κατ εξοχήν σκακιστικές πόλεις για να ταξιδέψει στα Τρίκαλα, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό κερδίζεται η εμπιστοσύνη της Ομοσπονδίας.  Επίσης, δίνεται το έναυσμα, ώστε να μπει η πόλη των Τρικάλων στον σκακιστικό χάρτη των διοργανώσεων, εξέλιξη που σημαίνει πληθώρα θετικών πραγμάτων. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθούν 9 γύροι, ενώ να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές έχουν ήδη κλείσει και αφορούν παίκτες που έχουν ήδη κατακτήσει κάποιους τίτλους στο συγκεκριμένο άθλημα. Οι αγώνες λοιπόν θα είναι υψηλού επιπέδου, ενώ θα υπάρξει μοριοδότηση για τους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από την πλευρά της η κ. Μητσιάδη Βασιλένα, υπογράμμισε ότι τα Τρίκαλα είναι μια πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει μεγάλα πράγματα, τονίζοντας ότι το σκάκι δεν είναι τυχερό παιχνίδι, χρειάζεται μυαλό και συγκέντρωση και έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να αγωνίζονται σε ένα τραπέζι, αλλά και στη ζωή.