Παρασκευή 12.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σπάνια πλάνα δείχνουν άλκη να ρίχνει τα κέρατά της – «Μία στο εκατομμύριο»

25.12.2022

Όταν μια χιονοθύελλα κατευθύνθηκε προς την Αλάσκα το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου, η Τάιρα Μπόγκερτ πήγε στο σπίτι της αδελφής της σε περίπτωση που έπεφτε το ρεύμα. Καθώς έκανε scroll στο TikTok με την ανιψιά της, παρατήρησε μια ειδοποίηση από την κάμερα Ring της.

Η κάμερα, που είχε τοποθετηθεί στην μπροστινή πόρτα της, είχε καταγράψει κάποια κίνηση. Από περιέργεια, η Μπόγκερτ έκανε κλικ στην ειδοποίηση και παρακολούθησε ζωντανά ένα περιστατικό που συμβαίνει «μία στο εκατομμύριο».

Ένας τάρανδος περνούσε και κούνησε το σώμα του, σχεδόν σαν δυσαρεστημένος σκύλος, και μετά τσουπ, τα κέρατά του έσπασαν από το κεφάλι του. Το ζώο, φανερά τρομαγμένο από αυτό που συνέβη, έτρεξε γρήγορα μακριά.

Η Μπόγκερτ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είδε να συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο.

Λέει στο TODAY.com ότι ο σύζυγός της Τσανς, ο οποίος βρισκόταν στη δουλειά, τηλεφώνησε αμέσως μετά για να ρωτήσει ποιος ήταν στην πόρτα.

«Και του είπα, ‘φίλε, πρέπει να το δεις μόνος σου! Θα εκπλαγείς πολύ. Δεν θέλω να σου καταστρέψω την έκπληξη»».

Λέει ότι ο αδελφός της τής είπε να δημοσιεύσει το βίντεο γιατί δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο στην οθόνη.

Είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει βίντεο με άλκη να ρίχνει τα κέρατά της και το γεγονός ότι έριξε και τα δύο ταυτόχρονα… Δεν νομίζω ότι αυτό έχει καταγραφεί ποτέ» λέει η Μπόγκερτ στο TODAY.com.

 

Ανέβασε το βίντεο στο TikTok και στο Facebook, όπου έγινε αμέσως viral.

Ο Μπόγκερτ ζει σε μια πόλη που ονομάζεται Χιούστον, περίπου μιάμιση ώρα βόρεια του Άνκορατζ. Λέει ότι αυτή και ο σύζυγός της μετακόμισαν στο σπίτι τους το 2020 και απέκτησαν την κάμερα Ring το 2021 για «λόγους ασφαλείας» αλλά κυρίως κατέληξαν να καταγράφουν πλάνα της τοπικής άγριας ζωής.

«Είμαστε αρκετά μακριά εδώ. Δεν είμαστε σαν προαστιακή κοινότητα ή κάτι τέτοιο» εξηγεί.

 

Η Μπόγκερτ λέει ότι προέρχεται από οικογένεια μανιωδών κυνηγών και ότι λατρεύει το πόσο συχνά βλέπει άλκες στο σπίτι της και είναι ενθουσιασμένη που τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν απολαύσει το βίντεό της. Η Μπόγκερτ λέει ότι πολλοί άνθρωποι της είπαν ότι δεν ήξεραν καν ότι οι τάρανδοι χάνουν τα κέρατά τους.

Λένε: «Θεέ μου, δεν ήξερα καν ότι οι τάρανδοι το έκαναν αυτό και τι εννοείτε; Μπορούν απλά να κουνήσουν το κεφάλι τους και τα κέρατα να πέσουν; Δεν χρειάζεται να είναι σαν να παλεύουν ή να ξύνουν ένα δέντρο;»» λέει. «Είναι τρελό το πόσα λίγα πράγματα ξέρουμε για τους τάρανδους».

«Είναι τόσο παραγνωνισμένοι… αλλά είναι πραγματικά ωραία ζώα» λέει.

*Με στοιχεία από today.com

[fbcomments]