Τετάρτη 21.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διακόπτει την παραγωγή το πρώτο μεγάλο εργοστάσιο στη Θεσσαλία

28.03.2020

Η SOVEL Αλμυρού, είναι η πρώτη μεγάλη βιομηχανική μονάδα στη Μαγνησία που προχωρά σε αναγκαστική διαθεσιμότητα του προσωπικού  παραγωγής από αρχές Απριλίου.Η κρίση του κορονοϊού αναστέλλει την δραστηριότητα της επιχείρησης. Τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν τους τμηματάρχες παραγωγής πως από τις αρχές Απριλίου όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην παραγωγή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για έναν τουλάχιστον μήνα. Επίσης το διοικητικό προσωπικό της εταιρείας θα εργάζεται εκ περιτροπής.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους εργαζόμενους ενώ δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα  να υπάρξει παρέμβαση και από τους τοπικούς θεσμικούς συνδικαλιστικούς φορείς.Tα συνδικάτα ήδη έχουν θορυβηθεί καθώς βλέπουν να ξεκινά το επόμενο διάστημα «βιομηχανία» καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας στο όνομα των συνεπειών που έχουν προκληθεί εξαιτίας του κορονοϊού.
Στην διάρεκια της διαθεσιμότητα ο εργαζόμενος αμείβεται μόνο με το 50% του μισθού του, ενώ υπό προϋποθέσεις προβλέπεται η καταβολή ειδικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.Η ασφάλιση δεν θίγεται.

Ποια είναι η Sovel

Η Sovel αποτελεί θυγατρική εταιρία της Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα. Πρόκειται για ένα βιομηχανικό συγκρότημα που βρίσκεται στον Αλμυρό Μαγνησίας και περιλαμβάνει χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής πλεγμάτων, καθώς και βοηθητικές μονάδες.

Επίσης, στον Αλμυρό Μαγνησίας η Sovel διαθέτει λιμενικές εγκαταστάσεις.

Έκταση εργοστασίου: 1.011 στρέμματα, από τα οποία τα 123 είναι στεγασμένα

Ετήσια παραγωγική δυναμικότητα χαλυβουργείου: 1.350.000 τόνοι

Ετήσια παραγωγική δυναμικότητα ελασματουργείου: 1.200.000 τόνοι, μετά την πρόσφατη εγκατάσταση της νέας γραμμής στην οποία εφαρμόζεται η μέθοδος χύτευσης/έλασης χωρίς διακοπή.