Σάββατο 31.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σουηδία: Αυτό θα πει θράσος: Συμμορία «κατέλαβε» σούπερ μάρκετ και το δούλεψε για 24 ώρες

15.10.2017 /

Στους πελάτες έλεγαν ότι οι ταμειακές είχαν χαλάσει και γι’ αυτό όλες οι πληρωμές έπρεπε να γίνονται με μετρητά

Απύθμενο θράσος είχαν τα μέλη μιας τετραμελούς συμμορίας στο Μάλμε της Σουηδίας τα οποία αφού πέταξαν έξω από σούπερ μάρκετ τους εργαζόμενους, στη συνέχεια «δούλεψαν» για 24 ώρες την επιχείρηση εισπράττοντας όλα τα έσοδα.
Πριν να επέμβει η αστυνομία και να βάλει ένα τέλος σε ό,τι απίστευτο συνέβαινε, οι απατεώνες έλεγαν στους πελάτες ότι είχαν χαλάσει οι ταμειακές και γι’ αυτό όλες οι συναλλαγές θα έπρεπε να γίνονται με μετρητά.

Τα μέλη της σπείρας, ηλικίας από 21 έως 28 ετών, απειλούσαν από καιρό τους ιδιοκτήτες του σούπερ μάρκετ οδηγώντας του τελικά να αναζητήσουν καταφύγιο στη Δανία και να αφήσουν «στο πόδι τους» υπαλλήλους ως αντικαταστάτες.
Έτσι την περασμένη Τετάρτη η σπείρα βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει».

«Μπήκαν στο κατάστημα και το κατέλαβαν. Και όταν λέω το κατέλαβαν, εννοώ ότι μπήκαν, πέταξαν έξω τους υπαλλήλους και στη συνέχεια άρχισαν να πωλούν προϊόντα» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάλμε.

Όσο για το γιατί καθυστέρησε η παρέμβαση της αστυνομίας, οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι φοβόντουσαν να καταγγείλλουν τι είχε συμβεί. Τελικά τα άσχημα νέα έφτασαν στα αυτιά των ιδιοκτητών που ειδοποίησαν τις αρχές. Στην αρχή, βέβαια, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί καθώς οι τέσσερις άνδρες συμπεριφερόντουσαν ως κανονικοί υπάλληλοι γεμίζοντας ξανά τα ράφια. Όταν, όμως, ξεκαθαρίστηκε ότι αυτοί οι τέσσερις «υπάλληλοι» ήταν τα μέλη της σπείρας πραγματοποιήθηκε έφοδος από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που πέρασαν χειροπέδες στους απατεώνες.

proto thema.gr