Παρασκευή 12.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκυλακάκης: Άνοδος 33% στο τζίρο εστίασης τον Δεκέμβριο

11.01.2022

Για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τη στήριξη στους κλάδους της εστίασης και του πολιτισμού μίλησε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο ίδιος, τα στοιχεία ως τις 30 Δεκεμβρίου δείχνουν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα για την εστίαση αφού ο τζίρος αυξήθηκε κατά 33% σε σχέση με το 2019, εξηγώντας ότι ανακοινώσεις θα υπάρξουν αφού αποτιμηθεί και η πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

«Τα χρήματα προέρχονται από το Αποθεματικό κρατικό ταμείο για COVID και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να τα βγάλουμε πέρα χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός», απάντησε ερωτηθείς για νέα μέτρα στήριξης.

Οι αποταμιεύσεις επίσης αυξήθηκαν και ανέρχονται σε  35 δισ. οι καταθέσεις από επιχειρήσεις και νοικοκυριά είπε ο κ. Σκυλακάκης τονίζοντας ότι «από τρομαγμένοι καταναλωτές είναι καλύτερα να σκεφτούμε ως επένδυση την εξοικονόμηση ενέργειας».

«Πιέσεις τα επόμενα χρόνια στις τιμές της ενέργειας με σκαπαμανεβάσματα»

Καθ’  οδόν προς την «πράσινη μετάβαση», οι τιμές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπουν κι αυτές στο γεωπολιτικό παιχνίδι και οι ανατιμήσεις θα συνεχιστούν, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να προστατευτούν τα νοικοκυριά,. Το κλειδί είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η κυβέρνηση δίνει τεράστια ποσά επιδοτήσεων πάνω από 2,5 δισ., τόνισε.

Είμασταν η δεύτερη χώρα που ζήτησε έγκριση και η τρίτη που κατέθεσε αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προχωράει πολύ γρήγορα τώρα τόσο το κομμάτι των δανείων όσο και των επιδοτήσεων όπου υπάρχει και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, όπως μετέδωσε το ertnews.gr.
insider.gr

Ετικέτες: ,