Τετάρτη 01.12.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κ. Σκρέκας : Στόχος του κ. Τσίπρα να μην γκρεμιστεί στις επόμενες εκλογές

13.07.2018

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διέρχεται μια πολιτική κρίση πέρα από την οικονομική, που ξεκινάει από το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει έναν στόχο μόνο, στις επόμενες εκλογές να μην γκρεμιστεί εκλογικά, να μην εξοντωθεί γιατί αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον “Κλεισθένη” και την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, ο κ. Σκρέκας είπε πως “είναι ένα νομοσχέδιο για το οποίο σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση διαφωνεί” και πρόσθεσε: “Φανταστείτε π.χ. στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα (των αυτοδιοικητικών εκλογών) να υπάρχουν 10-15 σχήματα, που μπορεί να έχουν πάρει ποσοστά από 1% έως 20-25% και να πρέπει τα ετεροβαρή αυτά σχήματα να συνθέσουν μια τοπική διακυβέρνηση για το καλό της πόλης. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο θα είναι αυτό και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει”.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, “το πρόβλημα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ότι έχει μία κυβέρνηση, η οποία είναι πανικόβλητη και έναν πρωθυπουργό, ο οποίος ψάχνει να διασωθεί από τη διαφαινόμενη εκλογική συντριβή και σ’ αυτή του την προσπάθεια δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και τους πιο σοβαρούς θεσμούς ακόμα και αυτές τις δομές, που είναι βασικές για τη λειτουργία της κοινωνίας μας και της χώρας”.

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας είπε ακόμα πως “ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Τσίπρας προδίδουν για άλλη μια φορά τις ιδέες, τους συντρόφους και τις αρχές που υποτίθεται προασπίζονταν” και είπε πως “αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει άμεσα και η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί ότι, όταν κι εφόσον γίνουν εκλογές και έρθει στην κυβέρνηση, θα αλλάξει αυτό το κατάπτυστο και επαίσχυντο νομοσχέδιο”.

Ο κ. Σκρέκας εκτίμησε ακόμα πως “στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα στηριχθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που αυτή τη στιγμή βλέπει ότι τέσσερα χρόνια τώρα η πορεία της χώρας δεν πάει καλά” και ότι “τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, είτε στον κοινωνικό, είτε στον οικονομικό τομέα είτε στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής” και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του επιτρόπου Χαν για το θέμα των συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά και τα όσα γίνονται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

“Βλέπουμε τι γίνεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς άνοιξαν την πόρτα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και παρέδωσαν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο, που είχε η Ελλάδα στα χέρια της τα τελευταία 17 χρόνια” εξήγησε ο κ. Σκρέκας, ενώ αναφέρθηκε και στη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο κ. Καμμένος έλεγε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην προχωρήσει αυτή η συμφωνία, που όμως υπεγράφη, έχει αρχίσει και υλοποιείται και βάσει αυτής έγινε η πρόσκληση, με την υπογραφή της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού, των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ”.

Υπογράμμισε, δε, ότι “θα έπρεπε στα εθνικά θέματα να υπάρχει μια βασική συνεννόηση για το πού πάμε όταν οι αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης δεσμεύουν τη χώρα εις το διηνεκές”.

Για τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Σκρέκας είπε πως “από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2018 έως τον Μάιο του 2019 ανοίγει ο δρόμος διάπλατα για εκλογές, όποτε βρει την ευκαιρία, την ‘τρύπα’, ο κ. Τσίπρας που θα πιστεύει ότι δεν θα πάθει μια εκλογική πανωλεθρία και θα μπορέσει να διασώσει κάποιες πολιτικές δυνάμεις σε ό,τι αφορά το κόμμα του”.

*Τη συνέντευξη πήρε η Σοφία Παπαδοπούλου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ