Πέμπτη 29.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκρέκας: ο αυτοκινητόδρομος Ε65 βγάζει τη Δυτική Θεσσαλία από την απομόνωση

30.01.2024 /

“Με την ολοκλήρωση και του βόρειου τμήματος, που συνδέει την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό, ο Ε65, θα συνδέσει και τη Δυτική Μακεδονία με την πρωτεύουσα, ανοίγοντας νέες αναπτυξιακές δυναμικές σε μια ακριτική περιφέρεια της Ελλάδας που ανασχεδιάζει την τοπική οικονομία με όρους βιωσιμότητας».

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, στον οδικό άξονα Ε65.

Ο υπουργός στην ανάρτησή του  συγκεκριμένα αναφέρει:

«Επισκέφθηκα σήμερα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα τον οδικό άξονα Ε65.

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που βγάζει από την απομόνωση τη Δυτική Θεσσαλία. Το τμήμα που συνδέει την ΠΑΘΕ με την Ξυνιάδα και τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, παραδίδεται μέχρι το Πάσχα στην κυκλοφορία. Η πρόσβαση από το μεγάλο κέντρο των Αθηνών και το λιμάνι του Πειραιά στα Τρίκαλα θα είναι πολύ πιο ασφαλής και πολύ πιο σύντομη χρονικά. Η περιφερειακή ανάπτυξη ενισχύεται, η τοπική οικονομία αναπτύσσεται ισχυρά και με διατηρήσιμους ρυθμούς. Με την ολοκλήρωση και του βόρειου τμήματος που συνδέει την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό ο Ε65 θα συνδέσει και τη Δυτική Μακεδονία με την πρωτεύουσα ανοίγοντας νέες αναπτυξιακές δυναμικές σε μια ακριτική περιφέρεια της Ελλάδας που ανασχεδιάζει την τοπική οικονομία με όρους βιωσιμότητας»

[fbcomments]