Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στην πράξη δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς Φαρκαδόνας ο Κώστας Σκρέκας

07.06.2023

Στις πληγείσες από την καταιγίδα καλλιέργειες των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας επισκέφθηκε από την πρώτη στιγμή, ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε στα χωριά μαζί με μαζί με επόπτρια του ΕΛΓΑ, μπήκε στα χωράφια, διαπίστωσε και ο ίδιος τις ζημιές, συνομίλησε με τους παραγωγούς και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στην πράξη δίπλα στους πληγέντες καλλιεργητές της περιοχής, προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να καλυφθούν οι απώλειες εισοδήματος από τις καταστροφές που υπέστησαν, σε μία κρίσιμη για τις καλλιέργειες περίοδο.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «η κλιματική αλλαγή  χτυπάει πλέον την πόρτα μας, με συνέπεια μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες». Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Επισκέφτηκα τις πληγείσες περιοχές όπου διαπίστωσα ότι πραγματικά οι ζημιές είναι μεγάλες. Έχω ήδη επικοινωνήσει με το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να προωθηθεί η διαδικασία προκειμένου να αποζημιωθούν γρήγορα οι παραγωγοί και ήδη οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ είναι στα χωράφια καταγράφοντας την έκταση των καταστροφών. Θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουν οι παραγωγοί στα χωράφια και να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους».

[fbcomments]