Δευτέρα 20.03.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκρέκας: Σταθμός για τα Τρίκαλα η εξαγγελία Μητσοτάκη για την Σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκας – Κοζάνης

14.02.2023

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευσε στην περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία ο Τρικαλινός υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Σκρέκας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, πραγματοποίησε σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς. Στη συνέχεια ο Τρικαλινός Υπουργός είχε την ευκαιρία να μεταφέρει τα βασικά του συμπεράσματα από αυτές τις συζητήσεις, στον Πρωθυπουργό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην Κοζάνη το Αναπτυξιακό Σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, με επίκεντρο την απόφαση του Πρωθυπουργού, η περιοχή αυτή να πρωταγωνιστεί και στο μέλλον ως ενεργειακό κέντρο. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε αναλυτικά τους πέντε άξονες του ενεργειακού και περιβαλλοντικού μέρους του Σχεδίου.

Ο Κώστας Σκρέκας άκουσε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαγγέλλει την έναρξη της μελέτης για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Καλαμπάκας- Κοζάνης. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, που αποτέλεσε χρόνιο αίτημα για τους κατοίκους της Καλαμπάκας και πολιτικό όραμα για τον Τρικαλινό Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας. Ο κ. Σκρέκας υπήρξε ανέκαθεν θιασώτης αυτού του εξαιρετικά χρήσιμου σιδηροδρομικού άξονα στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, με προφανή οφέλη τόσο για την Καλαμπάκα, όσο και για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

[fbcomments]