Κυριακή 04.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Kώστας Σκρέκας από Λουξεμβούργο : Επιτακτική η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών

07.10.2021

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, κάλεσε τους ομολόγους του να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών, κυρίως των πιο ευάλωτων, από την αύξηση του κόστους ενέργειας.

Ειδικά για τη τιμή του φυσικού αερίου, τόνισε ο Τρικαλινός Υπουργός, θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάλεσε τους ομολόγους του να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις προκειμένου να μην υπονομευθεί -όπως είπε- η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ενώ επιπρόσθετα ανέφερε ότι η ανάπτυξη έργων ΑΠΕ θα σταθεροποιήσει τις τιμές και θα περιορίσει τα επίπεδα ενεργειακής φτώχειας.

Ο Κώστας Σκρέκας παρουσίασε συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης για την άμεση αντιστάθμιση των επιπτώσεων από το αυξημένο κόστος ενέργειας. Πρόκειται για πρόταση που όπως τόνισε θα δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στα κράτη-μέλη.