Πέμπτη 02.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κώστας Σκρέκας: Πάνω από 350 δισ. ευρώ θα κοστίσει η ενεργειακή κρίση στους Ευρωπαίους καταναλωτές το 2022

20.12.2021

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κεντρικός ευρωπαϊκός μηχανισμός για την προστασία ευάλωτων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των μεγάλων ανατιμήσεων στην ενέργεια, τόνισε στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, ο Κώστας Σκρέκας.

Ο Τρικαλινός Υπουργός επισήμανε ότι το κόστος της διεθνούς ενεργειακής κρίσης για τους Ευρωπαίους καταναλωτές το 2022 θα είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτο. Όπως δήλωσε, «εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις των αγορών, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 350 δισ. ευρώ το 2022 εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Απέναντι σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι».

Απευθυνόμενος στους ομολόγους του, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι ο στόχος της Ελλάδας είναι να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Πρόσθεσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τη στρατηγική της Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030.

Για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον πρώτο Εθνικό Κλιματικό Νόμο που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η απαγόρευση ταξινόμησης νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030 και η απαγόρευση χρήσης καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης.

[fbcomments]