Πέμπτη 07.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με ενδιαφέρον η ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

07.05.2018

Με το ενδιαφέρον αρκετών Τρικαλινών, μιας και το πρόβλημα αφορά όλο και περισσότερο κόσμο, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στην αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» που συνδιοργάνωσαν, ο Δήμος Τρικκαίων και η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Αναστάσιος Ωρολογάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου ΑΠΘ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ο οποίος μίλησε για τον σύγχρονο αλγόριθμο στην θεραπευτική προσέγγιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ο Νίκος Κολίτσας, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σεξουαλική ζωή μετά την διάγνωση, όπως και σε διαταραχές ούρησης και η Λαμπρινή Οικονόμου, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, η οποία  παρουσίασε την νέα αυτή κοινωνική δομή και την χρησιμότητα της.

Η εκδήλωση αυτή είναι μέρος των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας όλο το μήνα Μάιο, με κορύφωση την παγκόσμια ημέρα για την ΣΚΠ, η οποία φέτος είναι η 30η Μαΐου. Έτσι, μετά την Αθήνα, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, είναι ήταν σειρά των Τρικάλων να φιλοξενήσουν μία επιστημονική-ενημερωτική εκδήλωση της ΕΕΣΚΠ.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι με την συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων λειτουργεί εδώ και έναν περίπου χρόνο το Γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης της Ελληνικής Εταιρίας για την ΣΚΠ στα Τρίκαλα, στον χώρο του Α ΚΑΠΗ (πρώην κλινική Αντωνίου), στην οδό Ομήρου 6 (τηλ 6986797446). Κάθε Τετάρτη, από τις 18:00 και μετά, αρκετοί συμπολίτες μας έχουν διαβεί τις πόρτες του και έχουν πάρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές που αφορούν την ΣΚΠ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε:

11:00-11:10 Εισαγωγή-Χαιρετισμοί

11:10-11:30 Δρ. Αναστάσιος Ωρολογάς, Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

ΘΕΜΑ: “Ο σύγχρονος αλγόριθμος στην θεραπευτική προσέγγιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης”

11:30-11:50 Νικόλαος Κολίτσας, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος

ΘΕΜΑ: “Σεξουαλική ζωή μετά την διάγνωση με ΣΚΠ και διαταραχές ούρησης”

11:50-12:10 Λαμπρινή Οικονόμου, ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων

ΘΕΜΑ: “Το Κέντρο Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων και η χρησιμότητά του σε άτομα με ΣΚΠ”

12:10-12:30 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ/ Συζήτηση με το κοινό

[fbcomments]