Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύσκεψη σωματείων για το ασφαλιστικό

22.01.2016

Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

Ν. Τρικάλων

Μπροστά στη σχεδιαζόμενη αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης

ο Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Τρικάλων,

το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων

και το Σωματείο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Τρικάλων έλαβαν την πρωτοβουλία για την καλύτερη ενημέρωση των Εργαζομένων της πόλης μας και την οργάνωση μιας αγωνιστικής απάντησης στα σχέδια της κυβέρνησης και διοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση με θέμα:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και την καλύτερη οργάνωση και αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης»

Η εισήγηση έγινε από τον Κατσίβελο Γιώργο πρόεδρο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Τρικάλων η οποία αποκάλυψε με στοιχεία το μέγεθος της ανατροπής που συντελείται, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες. Ξεσκέπασε επίσης την κυβερνητική προπαγάνδα που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης ως φιλολαϊκό έργο. Στην συνέχεια τη σύσκεψη χαιρέτισαν: ο Πέτρος Τσίγκας από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου όπως και   ο Τάσιος Βαιος πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝΤ και έκλεισε με το πλαίσιο πάλης για τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και την υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ και σε άλλους κλάδους, να επεκταθεί στην Αγροτιά και στους ΕΒΕ, άμεση επανένταξη στο θεσμό των κλάδων που εξαιρέθηκαν με την Υπουργική Απόφαση του 2011, από τον Γεραγόρη Κώστα πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Τρικάλων.

Ακολούθησε διάλογος ερωτήσεις που έδωσαν τροφή για να αναπτυχθεί πλούσια κουβέντα. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης τονίστηκε η ανάγκη ο κάθε κλάδος να οργανώσει πολύμορφες κινητοποιήσεις στο δρόμο προς την απεργία της 4ης Φλεβάρη, να συντονιστούν οι κινητοποιήσεις με αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Σάββατο 23 Γενάρη στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο: Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!

Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, σε κάθε γειτονιά και συνοικία της πόλης μας.

Μαζί με την οργάνωση των μπλόκων και τον αγώνα των αγροτών, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, στους γνώριμους δρόμους του αγώνα θα απαντήσουμε.

Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο !!!

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο Σάββατο 23 Γενάρη

ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 4 Φλεβάρη

Τα Δ.Σ.