Τετάρτη 30.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνεχίζεται η θεατρική παράσταση Ο Αίσωπος… σε κόμιξ στον Μύλο

22.03.2016

Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό «Μικρός Βορράς» μια εξαιρετική παράσταση, εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα, Ο Αίσωπος… σε κόμιξ.

Πέντε μύθοι του Αισώπου, διδακτικοί και διαχρονικοί, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών: Οι δύο φίλοι και η αρκούδα, Η γαλατού, Οι δύο τράγοι, Η αλεπού και τα σταφύλια, Ο ψεύτης βοσκός.

Οι μύθοι του Αισώπου με τη γλαφυρότητά τους και το εξαιρετικά λιτό και πυκνό τους ύφος προσφέρουν απίστευτη χαρά στα παιδιά, που γοητεύονται και διασκεδάζουν με την καρδιά τους όταν τους παρακολουθούν.
Οι τεχνικές της σκηνικής αφήγησης μας επιτρέπουν να ακούμε πουλιά ζώα ερπετά δέντρα ψάρια να μιλάνε με τόση φυσικότητα που αμέσως μπορούμε να τα παραλληλίσουμε με ανθρώπους που ζούνε γύρω μας.

Αυτό κάνουν οι μύθοι του Αισώπου με τον πιο όμορφο τρόπο. Προσφέρουν γνώση και σοφία μέσα από τη διασκέδαση. Το γέλιο λειτουργεί σαν βάλσαμο.

Η παράσταση χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη θεάτρου: παντομίμα, κουκλοθέατρο, physical theater, μάσκα, drama in education, υποκριτική στο όριο του κόμικ,  διαδραστικά στοιχεία, που επιτρέπουν στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους, και σε κάποιες στιγμές να  οδηγούν την εξέλιξη των μύθων, με σκοπό να ικανοποιηθούν αισθητικά αλλά και παράλληλα να τους προσφέρει ιδέες και τροφή για τις δικές τους παραστάσεις.