Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συμπαράσταση από τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα προς την αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά

30.01.2016

Εμείς, οι Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας, που με τα τρακτέρ τους έστησαν πανίσχυρα μπλόκα, και εκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους απέναντι στην ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές χιλιάδες μικροί αγρότες. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους.

Όπως πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο, που ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, έτσι πλήττεται και η φτωχή αγροτιά. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, νομοθετώντας ακόμα σκληρότερους αντιλαϊκούς νόμους σε ασφαλιστικό, φορολογία, εργασιακά για όλο το λαό.

Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, τους φόρους κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τις μεγάλες αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, θα μειωθεί εκ νέου δραστικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές στον ΟΓΑ. Το τσάκισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερες στρατιές ανέργων, ανειδίκευτων – εξαθλιωμένων εργατών. Έτσι η ύπαιθρος ερημώνει, τα σχολεία κλείνουν, οι μαθητές διώχνονται βίαια από την εκπαίδευση, λόγω των ταξικών φραγμών, αυξάνοντας το ποσοστό της μαθητικής διαρροής. Ως εκπαιδευτικοί τασσόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών για το δικαίωμά τους στην Εργασία, την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση, για το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή, όχι μόνο τη δική τους αλλά και των παιδιών τους.

Kοινός μας, λοιπόν αντίπαλος και πηγή των προβλημάτων μας είναι η αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική, άρα κοινός είναι και ο αγώνας μας. Η αγωνιστική συμπόρευση της αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης θα δώσει δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στον αγώνα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στους πολύμορφους αγώνες των αγροτών, να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους, ώστε να συντονίσουμε και το δικό μας αγώνα. Άλλος δρόμος για την αξιοπρεπή επιβίωση δεν υπάρχει. Υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός. Αυτό είναι το δίλημμα για το λαό.