Τρίτη 18.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι του Σιμορέλη

26.02.2016

Είναι γεγονός πως ο κόσμος έχει εξαγριωθεί και όσο τα μέτρα της κυβέρνησης και η προσπάθεια επιβολής τους σκληραίνει, άλλο τόσο οι καταστάσεις θα οδηγούνται στα άκρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια δημοκρατική χώρα, με αύτη τη Δημοκρατία που υπάρχει, δικαιολογούνται οι πράξεις βίας, πόσο μάλλον πράξεις όπως αυτή της βομβιστικής επίθεση στην οικία του Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σιμορέλη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουριάς.
Σε μια Δημοκρατία μεγαλύτερο και πιο ισχυρό όπλο και τιμωρία από την ψήφο δεν υπάρχει. Ας μάθουμε να ψηφίζουμε.

Η ανακοίνωση Σιμορέλη

«Χτες το βράδυ, το σπίτι μου στη Μουριά Τρικάλων, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό/γκαζάκια. Είμαι σίγουρος πως η ενέργεια αυτή καταδικάζεται από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και τη δημοκρατική κοινωνία των Τρικάλων γιατί πολύ απλά παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές. Να γνωρίζουν καλά  όλοι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται από πρακτικές του υποκόσμου. Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είμαστε μέσα στις τοπικές μας κοινωνίες, δίπλα στους πολίτες, δεν κρυφτήκαμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων

«Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του τρικαλινού βουλευτή κ. Χρήστου Σιμορέλη.
Σε δήλωση του τονίζει ότι η καταδίκη αυτή γίνεται «με τον απερίφραστο».
Και συνεχίζει: «Οι πρακτικές ενάντια στην άποψη του καθενός και στη δυνατότητα διαλόγου, αποτελούν πρακτικές ενάντια στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του, τη λέει θαρρετά, χωρίς κουκούλες, χωρίς άνανδρες πράξεις στο σκοτάδι της νύχτας. Όποιος πιστεύει ότι έχει δίκιο, δοκιμάζει την άποψή του στο πεδίο της πραγματικής αντιπαράθεσης: δημόσια».
Ο κ. Παπαστεργίου τονίζει:
«Η δημοκρατία μας, ο πολιτικός μας πολιτισμός, η δύναμη του διαλόγου και της αντιπαραβολής απόψεων, ρίχνουν στο καλάθι των αχρήστων τέτοιες σκοτεινές πρακτικές.
Ο Δήμος Τρικκαίων καλεί κάθε πολίτη να καταδικάσει μαζικά τέτοια φαινόμενα και να στηρίξει τη δημοκρατία μας, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει ο τρικαλινός λαός, σε όσεςν περιπτώσεις χρειάστηκε.
Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αξίες που διδάσκει η Ελευθερία του Λόγου, ο Σεβασμός στην άποψη του καθενός, η Ισότιμη έκφραση και η Δημοκρατική Πολιτεία, που με τόσους κόπους κατακτήσαμε ως κοινωνία».

“Φυσάει Κόντρα”

“Καταδικάζουμε όσες  ενέργειες  βίας στοχοποιούν πολιτικές απόψεις και πρόσωπα, στοχεύουν προβοκατόρικα στον αποπροσανατολισμό  της κοινωνίας και συμβάλλουν στην προσπάθεια συντήρησης ενός τεχνητού κλίματος καταδίωξης στελεχών και βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας,δίνοντας τους τη δυνατότητα να παριστάνουν τους “ήρωες της δημοκρατίας” ,ενώ ψήφισαν τα μνημόνια μέσα σε 24 ώρες.

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του Τρικαλινού λαού δίνει την μάχη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, κάποιοι άφρονες κάνουν τους “επαναστάτες της παραλίας” αναφλέγοντας γκαζάκια  στις εξοχές . Ας γνωρίζουν ότι αυτές οι ενέργειες τους  δεν θα αποκτήσουν ποτέ κανένα λαϊκό έρεισμα και αποδοχή” .