Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πολιτική παρέμβαση Σιμορέλη στο ΣΚΑΙ

29.09.2015

Στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου έκανε πολιτική παρέμβαση ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Χρήστος Σιμορέλης, το πρωί της Τρίτης. Στο πάνελ βρίσκονταν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η συζήτηση, που τροφοδοτήθηκε από τη πολιτική επικαιρότητα και τις τρέχουσες εξελίξεις, ξεκίνησε με τον βουλευτή να σχολιάζει θετικά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι επιχειρεί, σε συνέχεια όσων ξεκίνησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να σηκώσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Επιπλέον, τόνισε ότι απαραίτητο είναι να δοθεί χώρος για επενδύσεις που στοχεύσουν στη βελτίωση της οικονομίας. Προκειμένου λοιπόν να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά πρέπει να χτυπηθεί η γραφειοκρατία που αποτελεί τροχοπέδη στις επενδύσεις και να γίνουν βήματα για τον εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.

Στην συνέχεια, ο Χρήστος Σιμορέλης σχολίασε αρνητικά τη χθεσινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εγκαλούσε τον Αλέξη Τσίπρα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την διεθνοποίηση του ζητήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ανέφερε, όπως είχε κάνει και προεκλογικά, ότι δεν θα ωραιοποιηθούν τα υφεσιακά μέτρα της συμφωνίας, αλλά γίνεται προσπάθεια να βρεθούν αντίρροπα μέτρα που θα απαλύνουν το βάρος που πέφτει στα λαϊκά στρώματα. Πόροι για τα αντισταθμιστικά θα προκύψουν και από το χτύπημα της διαφθοράς, ζήτημα που δεν λύνεται από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά απαιτεί συνεχή έλεγχο και πολιτική βούληση. Μάλιστα σημείωσε ότι πάνω από 6 δις. € χάνονται το χρόνο από ΦΠΑ που δεν εισπράττεται και τόσα χρόνια κανείς δεν έκανε ενέργειες για την σύνδεση των ταμειακών μηχανών απευθείας με την εφορία. Έκλεισε σχολιάζοντας θετικά την επερχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συχνότητες των ΜΜΕ, ως ένα από τα πρώτα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση.

Συνοψίζοντας, ο βουλευτής συμπύκνωσε τους στόχους της νέας κυβέρνησης στις ριζικές τομές στη δημόσια διοίκηση και τονεκδημοκρατισμό του κράτους, στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δομών του, στην υποστήριξη των παραγωγικών δυνάμεων και στην μητέρα των μαχών για την απομειωση του χρέους.