Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνάντηση Σιμορέλη με τον Γιάννη Καρυώτη

15.12.2017

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή  του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιάννη Καρυώτη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Κέντρο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προγράμματα που υλοποιεί ο οργανισμός, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, αλλά και προβλήματα που υπάρχουν σε πληρωμές παλαιότερων ετών για δράσεις όπως η «δάσωση γεωργικών γαιών».

Ενημερώθηκε ότι με την Κ.Υ.Α 5709/29-5-2017, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε εγκρίνει πίστωση 7,5 εκατομμυρίων Ευρώ, για την πληρωμή ανειλημμένων υποχρεώσεων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είχε ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου πληροφοριακού συστήματος υποστήριξης του μέτρου «Δάσωση γεωργικών γαιών». Μάλιστα, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές πληρωμές σε αρκετούς δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης έγινε γνωστό ότι οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται σε πληρωμές ακόμα και παλαιότερων ετών, οφείλονται στη μη αποστολή από τίς κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες, των φακέλων πληρωμής δικαιούχων στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο οργανισμός αμέσως μετά την παραλαβή των φακέλων και μετά τους σχετικούς ελέγχους, θα εκδώσει τις εντολές πληρωμής. Μέχρι σήμερα οι φάκελοί πληρωμής δεν έχουν αποσταλεί στην αρμόδια Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των δικαιούχων της περιοχής μας, αφού και για αυτούς υπάρχουν εκκρεμότητες προηγούμενων ετών.

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α