Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σιμορέλης: Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση για τις διαβάσεις

14.10.2015

Με μεγάλη χαρά έλαβα μήνυμα από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Βούρδα, που με ενημέρωνε ότι την Τρίτη 13 Οκτώβρη υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών της κατασκευής της Κάτω Διάβασης στη θέση Σαράγια κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων. Η συμπληρωματική σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 600.000 €, ενώ το συνολικό έργο «Ολοκλήρωση κατασκευής δύο κάτω διαβάσεων στις θέσεις Σαράγια και Γκαζέλο του Δήμου Τρικκαίων και κατασκευή Α.Σ.Ι.Δ στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα» ανέρχεται στο ποσό των 2.049.944,56 €. Αυτό το σημαντικό έργο θα εξασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση μικρών οχημάτων και πεζών, μεταξύ των δύο τμημάτων του οικισμού που βρίσκονται εκατέρωθεν της γραμμής.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι, ενώ αρχικά το έργο είχε μπλοκαριστεί για μεγάλο διάστημα, τους τελευταίους μήνες έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από όλους τους αρμόδιους φορείς και την κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε το έργο να βρίσκεται προς ολοκλήρωση. Μάλιστα, η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ με διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου και η άμεση παράδοση στους πολίτες προβλέπεται να γίνει στο τέλος της χρονιάς.

Είναι ύψιστης σημασίας, ακόμη και σε αυτή την πιεστική στιγμή για την ελληνική οικονομία, τέτοια χρηματοδοτούμενα έργα να ρυθμίζονται και να ολοκληρώνονται εντός χρονικών ορίων, στοχεύοντας στην ασφάλεια και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

 

Χρήστος Σιμορέλης

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α