Τετάρτη 26.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Όταν το μεράκι κάνει θαύματα…

25.08.2015

Πολλές φορές δεν χρειάζονται ιδιαίτερα πράγματα και ούτε πολλά χρήματα για να δημιουργήσεις κάτι όμορφο και καλό. Μεράκι, θέληση κι ενδιαφέρον αν υπάρχει μπορούν να γίνουν θαύματα. Κάτι τέτοιο έκανε για να ομορφύνει το χώρο γύρω απ’ το σπίτι του, στη γειτονιά του, ο συμπολίτης κ. Νίκος Μαρδάνης, ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε φιλοξενηθεί στις σελίδες του «Ε.Π.» για τη σπάνια και αξιόλογη συλλογή λαογραφικού περιεχομένου που διαθέτει και αριθμεί περί τα 20.000 αντικείμενα.

Αυτή τη φορά ο κ. Μαρδάνης, ανήσυχος και ευαισθητοποιημένος πολίτης όπως είναι, φρόντισε με φθηνά μέσα και με πολλή προσωπική εργασία να ομορφύνει τη γειτονιά του στο Κηπάκι Σαραγίων .Αφού εξασφάλισε με παραχώρηση του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Αλέκου Πολυμερόπουλου, ένα παλιό καρότσι σκουπιδιών, το επισκεύασε, το έβαψε και με λίγα λουλούδια και φυτά που του παραχώρησε το φυτώριο του Δήμου, έκανε μια πολύ ωραία σύνθεση που αναβαθμίζει αισθητικά την περιοχή. Πλάι του έβαλε ένα παλιό ποδήλατο που αγόρασε ο ίδιος, το έβαψε κι αυτό με πολύ ωραία χρώματα και σχεδιάζει μελλοντικά να του βάλει μπρος και πίσω συνθέσεις λουλουδιών που θα το κάνουν ακόμα ωραιότερο. Και φυσικά έβαλε και μια ωραία παραδοσιακή τουλούμπα στηριγμένη σε μια σύνθεση με πέτρες, στερεωμένη στο έδαφος.

«Καμιά φορά τα άχρηστα και παλιά αντικείμενα  μπορούν με την κατάλληλη φροντίδα και διαμόρφωση να γίνουν μικρά έργα τέχνης. Γι’ αυτό πριν τα πετάξουμε, καλό είναι να σκεφτόμαστε πως μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε και να τα αξιοποιήσουμε και θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τόσο τον Αντιδήμαρχο κ. Πολυμερόπουλο όσο και το φυτώριο του Δήμου για τη δωρεάν παραχώρηση του καροτσιού και των λουλουδιών» τόνισε στον «Ε.Π.» ο κ. Μαρδάνης. Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μια εικόνα που αν μη τι άλλο δείχνει από τον δημιουργό της και θέληση για αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και κοινωνικό ενδιαφέρον. Μακάρι αυτή τη κίνηση του κ. Νίκου Μαρδάνη να την μιμηθούν κι άλλοι συμπολίτες μας για να κάνουμε τις γειτονιές μας καλύτερες και να μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και το σπίτι μας. Καλό είναι να κοιτάμε και λίγο παραπέρα και να ενδιαφερόμαστε εκτός από το δικό μας το καλό και για το καλό του κοινωνικού συνόλου αλλά και της πόλης.

 

 

                                                                                  Δημήτρης Παδιός