Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σημαντικό το έργο των «Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων»

25.02.2019

Με τον Αλέξη Κωστάλα να επικαλείται το ποίημα του Καβάφη «Απ’ τες εννιά», θέλοντας να  δώσει την αξία του χρόνου και πόσο γρήγορα αυτός περνά και πως ο άνθρωπος μπορεί να μείνει μόνος και γέρος… πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της πίτας του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ», στο Ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον.

Σε μια όμορφη, ζεστή βραδιά με ανθρώπους που στηρίζουν το φιλανθρωπικό και  προνοιακό  έργο του Συλλόγου, και υπό τις ευλογίες της Εκκλησίας την οποία εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος Αλέξιος Κανίνας, έγινε αναφορά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων»  και τέως Διοικητή του Θεραπευτηρίου Νίκο Ευθυμιάδη, στα όσα μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα ο κ. Ευθυμιάδης ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη Παπαδόπουλο, αλλά και τους πολιτικούς που ήταν στην αίθουσα, να επιστρέψει το Θεραπευτήριο στην προηγούμενη διοικητική του μορφή, έτσι ώστε να επέλθει και πάλι η εύρυθμη λειτουργία του.

Σκοπός του Συλλόγου είναι ως γνωστόν, η διαφύλαξη της υπόστασης και η ανάδειξη της κοινωνικής και ανθρωπιστικής αποστολής και προσφοράς του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων. Επίσης η συμπαράσταση με κάθε  τρόπο και μέσο στο Θεραπευτήριο για την εκπλήρωση των σκοπών του.

Πρόσφατα, ο Σύλλογος πραγματοποίησε για πρώτη φορά Μνημόσυνο για τους αποθανόντες, περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, ενώ το εθελοντικό σώμα του Συλλόγου δίνει το παρόν σε τακτά χρονικά διαστήματα υποστηρίζοντας το έργο των εργαζομένων στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.