Τετάρτη 07.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέον μακελειό 8 νεκρούς στη Σερβία: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

05.05.2023 /

Νέο μακελειό με νεαρό ένοπλο δράστη έγινε στη Σερβία μόλις μία ημέρα μετά την επίθεση στο σχολείο του Βελιγραδίου που άφησε πίσω της 9 νεκρούς με δράστη τον 14χρονο Κόστα Κετσμνάνοβιτς.

Αυτή τη φορά ο δράστης είναι 21 ετών και ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς, ο οποίος πυροβόλησε πολλούς ανθρώπους στα χωριά Ντουμπόνα και Σέπσιν, 42 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, χρησιμοποιώντας αυτόματο όπλο ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 21χρονος είναι γιος στρατιωτικού.

Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι 8 νεκροί και 15 τραυματίες, αν και θεωρείται ότι ο αριθμός των απωλειών θα είναι μεγαλύτερος.

Η επίθεση έγινε στις 23:00 η ώρα Σερβίας την Πέμπτη (μεσάνυχτα για την Ελλάδα).

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές στα σερβικά Μέσα, ο 21χρονος δράστης της επίθεσης διαφεύγει της σύλληψης, ενώ ανταλλάσσει πυροβολισμούς με την Αστυνομία.

Με βάση αναφορές σε σερβικά ΜΜΕ και στα social media, ο 21χρονος έχει ταμπουρωθεί σε κτίριο και πυροβολεί.

Άλλες αναφορές κάνουν λόγο ότι ο δράστης κρύβεται στο δάσος.

«Εσωτερική τρομοκρατία» και επιχείρηση «Ανεμοστρόβιλος»

Οι αστυνομικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «εσωτερική τρομοκρατία» ωστόσο δεν έχουν δώσει άλλες πληροφορίες για τη νέα επίθεση που συγκλονίζει τη Σερβία, πριν καν γίνουν οι κηδείες των θυμάτων στο σχολείο του Βελιγραδίου.

Για «εσωτερική τρομοκρατία» έκανε λόγο και ο υπουργός Εσωτερικών, Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

Όλες οι ειδικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί, ενώ πετούν ελικόπτερα και drones στην ευρύτερη περιοχή του Μλαντένοβατς με την επιχείρηση «Ανεμοστρόβιλος», όπως έχει ονομαστεί, να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 600 άτομα.

[fbcomments]