Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε χρόνο ρεκόρ η ανόρυξη αρδευτικών γεωτρήσεων στο Δήμο Μουζακίου

09.08.2022 /

Την επιτυχημένη λειτουργία διαπίστωσαν ο Δήμαρχος Θ. Στάθης

και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Παπακώστας

ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΑΝΟΡΥΞΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

 

Μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, περίπου τριών μηνών, περατώθηκαν οι σημαντικές εργασίες αντικατάστασης – ανόρυξης συνολικά πέντε αρδευτικών γεωτρήσεων στο Δήμο Μουζακίου, οι οποίες λειτουργούν πλέον με απόλυτη επιτυχία.

Ειδικότερα, ένα πλαίσιο παρεμβάσεων με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ, αφορούσε αντικατάσταση υφιστάμενων γεωτρήσεων οι οποίες καταστράφηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού»: α) στη θέση «ΛΙΒΑΔΙ» της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Παμίσου, β) στη θέση «ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ» της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Παμίσου, γ) στη θέση «ΓΚΙΓΚΕΡΙΑ ΜΙΚΡΗ» της Τ.Κ. Χάρματος της Δ.Ε. Ιθώμης.

Παράλληλα, η Δημοτική αρχή κίνησε και τη διαδικασία ενεργοποίησης, μετά από πολλά χρόνια, δυο πολύ σημαντικών παλιών γεωτρήσεων στην περιοχή της Τ.Κ. Ελληνοπύργου: α) στη θέση «Αλετράς», β) στη θέση «Τριφύλλια», που αφορούν στην άρδευση εκατοντάδων στρεμμάτων τα οποία μέχρι πρότινος ήταν χαρακτηρισμένα ως «ξηρικά» και δεν καλλιεργούνταν από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Παπακώστα και κ. Γιώργο Φούντα πραγματοποίησε αυτοψία στις παρεμβάσεις και διαπίστωσε την ορθή και πλήρως αποδοτική λειτουργία τους.

Πριν λίγες ημέρες δε, ολοκληρώθηκε νέα τεχνική παρέμβαση κόστους 21.000 ευρώ, για αντικατάσταση – ανόρυξη μιας αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Χατζίπη» της Τ.Κ. Μαγούλας. Στην επίσκεψή του εκεί, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας οι οποίοι είχαν ζητήσει τη συγκεκριμένη γεώτρηση για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για το πότισμα καλλιεργειών στην περιοχή, όπως κι’ έγινε.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Μουζακίου σε δήλωσή του επισήμανε: «Με τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις, η Δημοτική αρχή κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να καλύψει άμεσες αρδευτικές ανάγκες που υπήρχαν σε τοπικά αγροκτήματα. Αυτό αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και καταδεικνύει ότι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός της δημοτικής Διοίκησής μας και στον ευαίσθητο τομέα της γεωργίας υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς. Δουλεύουμε μεθοδικά, με ιδιαίτερη προσήλωση στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας με τους στενούς συνεργάτες μου και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, ούτε στις διαθέσεις του καιρού. Κι’ αυτό είναι εμφανές αφού κοινή είναι η διαπίστωση ότι ο προγραμματισμός μας προχωράει πολύ καλά, ενώ η φετινή αρδευτική περίοδος εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Είμαστε συνεχώς δίπλα στους αγρότες μας για να δώσουμε λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν. Η «πόρτα» μας είναι πάντα ανοιχτή σε όλους για να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα. Η επιτυχημένη λειτουργία των νέων γεωτρήσεων, αποτελεί τρανό παράδειγμα της εργατικότητας και αποτελεσματικότητας που χαρακτηρίζει όλα τα στελέχη τη Δημοτικής αρχής τα 2,5 χρόνια της Διοίκησής μας στο Δήμο».

[fbcomments]