Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε θέση μάχης για το ασφαλιστικό οι συνταξιούχοι

22.03.2016
Με κυριότερα αιτήματα την απόσυρση της αντιασφαλιστικής και αντιλαϊκής πρότασης της Κυβέρνησης σήμερα το πρωί οι Τρικαλινοί συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ πραγματοποίησαν την γενική τους συνέλευση.
Η συνέλευση έγινε στην αίθουσα του τοπικού Επιμελητηρίου, ωστόσο η συμμετοχή δεν ήταν ικανοποιητική, καθώς από τα 600 μέλη που είναι εγγεγραμμένα στο Σύλλογο, μόλις 33 παρέστησαν.
«Να δούμε τι μας περιμένει και τι θα μας … πέσει στο κεφάλι», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Τρικάλων κ Βασίλης Μπαταγιάννης.
Όπως τόνισε οι Τρικαλινοί συνταξιούχοι και όχι μόνον, κρατούν στάση αναμονής για το ασφαλιστικό. «Να δούμε τις μας περιμένει, διότι όσο και να λένε οι κυβερνώντες ότι δε θα μας κόψουν συντάξεις και δε θα αυξήσουν τη φορολογία, τόσο το αντίθετο πάει να εφαρμοστεί. Και τ σύνταξη μα μη μας μειώσουν, θα αυξηθούν τα υπόλοιπα. Ήδη, έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή στα φάρμακα που πρέπει να αγοράζουμε κάθε μήνα».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι περιμένουν τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν ενόψει ασφαλιστικού, ενώ ερωτηθείς εάν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, σημείωσε ότι «δε νομίζω. Καταρχήν, ο κάθε ένας Υπουργός λέει την άποψη του. Ούτε και αυτοί δε ξέρουν τι γίνεται».
Οι Συνταξιούχοι διεκδικούν :
-Να αποσυρθεί τώρα η αντιασφαλιστική, αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης.
-Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και Υγείας – Περίθαλψης. Να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.
-Να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία.
-Την κατάργηση τώρα όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων.
-Την αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδόματος αδείας.
-Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας.