Πέμπτη 06.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε ρυθμούς της Εθνικής Επετείου τα Τρίκαλα

25.10.2018

Με την αρμόζουσα επισημότητα και λαμπρότητα θα εορτασθεί και φέτος, η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Τρικάλων, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Σύμφωνα, με το πρόγραμμα, από αύριο υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων κτιρίων, ενώ υπάρξουν ομιλίες στα σχολεία της Α/Βάθμιας και Β/ Βάθμιας Εκπαίδευσης για την σημασία της Εθνικής επετείου.

Στις 11.30 π.μ. θα γίνει προσκύνημα μαθητών και μαθητριών Σχολείων Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, σπουδαστών του ΤΕΙ και φοιτητών του ΤΕΦΑΑ, το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΤΕΕ βοηθών Νοσηλευτών του υπουργείου Υγείας και το Σώμα Προσκόπων και Οδηγών, στο Ηρώο Πεσόντων, ενώ στις 12 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Υψώματος 731.

Στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τη θεολόγο Βασιλική Ζάχου, με τίτλο «Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Εθνική Μνήμη κατά Εθνικής Αμνησίας» στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ανήμερα, της Εθνικής επετείου στις 7.30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης, ενώ στις 8 έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων από διμοιρία σπουδαστών της ΣΜΥ.

Στις 10.30 θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ενώ μετά το τέλος της θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Ελευθερία Σπυροπούλου, εκπαιδευτικό με τίτλο «Η μνήμη είναι πάντα χρέος».

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 το μεσημέρι με την καθιερωμένη παρέλαση.