Τρίτη 07.12.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στον Όλυμπο

04.10.2017 /

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη και ριψοκίνδυνη επιχείρηση διάσωσης. Πως κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές ο βαριά τραυματισμένος ορειβάτης.
(φωτο αρχείου)

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του ορειβάτη από την Τσεχία, ο οποίος νωρίς το απόγευμα, έπεσε σε χαράδρα, στην περιοχή Κακκόσκαλα Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.700 μέτρων και τραυματίστηκε βαριά.
Ελικόπτερο Super Puma τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Νωρίτερα, τέσσερις διασώστες, ανάμεσά τους και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κατάφεραν κάτω από δύσκολες συνθήκες να προσεγγίσουν το σημείο του ατυχήματος και στη συνέχεια μετέφεραν τον ορειβάτη σε απόσταση 500 περίπου μέτρων και τον επιβίβασαν στο ελικόπτερο το οποίο είχε απογειωθεί από τη Λήμνο.
Ο άτυχος ορειβάτης, που επιχείρησε να σκαρφαλώσει στο βουνό μόνος του, έπεσε στη χαράδρα και τραυματίστηκε, αλλά κατάφερε μέσω κινητού τηλεφώνου να ειδοποιήσει το προξενείο της Τσεχίας στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να οργανωθεί έγκαιρα η επιχείρηση διάσωσης.

πηγή: ant1news.gr