Κυριακή 24.03.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε επιφυλακή για πλημμύρες ο νομός Καρδίτσας – Πλημμυρικά φαινόμενα στον Πάμισο

25.02.2018 /

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας αλλά και των Δήμων του νομού για να αντιμετωπίζουν πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα καθώς η βροχόπτωση στο νομό τα τελευταία 24ωρα είναι έντονη.

Μάλιστα τα επόμενα 24ωρα αναμένεται επιδείνωση γεγονός που υποχρεώνει άπαντες να μην ανησυχούν μεν αλλά να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος, με βάση τα στοιχεία το πρωί του Σαββάτου, τα ποτάμια στον κάμπο ήταν μεν με αυξημένη στάθμη αλλά χωρίς να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την δημιουργία προβλημάτων. Σε πιο «ακραία», αν μπορεί να ειπωθεί έτσι, κατάσταση ήταν ο Πάμισος και εκεί είναι που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός στην περιοχή της Μαγούλας, στο γνωστό σημείο που εκτονώνεται ο Πάμισος υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα και έχει διακοπεί προληπτικά η κυκλοφορία στο δρόμο Μαγούλα-Καλύβια. Επίσης υπάρχουν εκτάσεις που έχουν κρατήσει νερό στην Λοξάδα και στο Χάρμα.

Ακόμα στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα σε Άγιο Ακάκιο, Οξυά και Πορτή έχουμε κατολισθήσεις και γίνονται προσπάθειες καθαρισμού. Όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος Μουζακίου μηχανήματα υπάρχουν παντού και επιχειρούν εκεί που δημιουργείται ανάγκη.

Επιστρέφοντας στον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας σημειώνουμε ότι τόνισε πως η ένταση της βροχής προς το παρόν δεν καθιστά την κατάσταση ανησυχητική. Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά και κυρίως στα ορεινά που το πρωί έβρεχε και (φρέσκο) χιόνι έπεφτε στους δύο αυχένες έχοντας φτάσει τα 15 εκατοστά.

Σε ότι αφορά τους άλλους τρεις Δήμους που έχουν πεδινές εκτάσεις, για τον Δήμο Καρδίτσας ο κ. Αλεξάκος μας είπε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν προβλήματα και πως η πιθανότητα δημιουργίας έγκειται στις καιρικές συνθήκες των επόμενων ωρών.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις των δημάρχων Παλαμά και Σοφάδων κ.κ. Σακελλαρίου και Σκάρλου αντίστοιχα. Μάλιστα ο κ. Σακελλαρίου μας είπε ότι από έλεγχο που έκανε η στάθμη των ποταμών το Σάββατο ήταν χαμηλότερη από την Παρασκευή, χωρίς όμως αυτό να εφησυχάζει αφού τα νερά στην περιοχή φθάνουν μετά από πολλές ώρες. Αυτό ισχύει γενικότερα για τον κάμπο, οπότε ανάλογα τις καιρικές συνθήκες θα πρέπει να περιμένουμε και το πλήρωμα του χρόνου για να διαπιστωθεί πως θα εξελιχθούν οι καιρικές επιπτώσεις.

KarditsaLiveNet.gr