Δευτέρα 06.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ

22.03.2022

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης στο εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας της ΕΛΤΕΚ, που έγινε η αιτία να χάσουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το αντιδήμαρχο Γρεβενών, Χρήστο Τριγώνη, πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος από εχθές για να διασφαλιστεί ο χώρος και θα αρχίσουν σήμερα να σηκώνουν τα συντρίμμια για να βρουν περισσότερα στοιχεία και οτιδήποτε άλλο κρίνουν οι Αρχές ότι πρέπει να γίνει.

Ήδη από χθες, με νέα εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών έχει ανατεθεί στην αστυνομία η προανακριτική έρευνα για τον εντοπισμό των αιτιών και τον καταλογισμό των ευθυνών, αντί της Πυροσβεστικής που είχε αρχικά ανατεθεί.

Να σημειωθεί ότι χθες, στη διάρκεια των πρώτων ερευνών, αρκετά μέτρα από τον χώρο της έκρηξης ανάμεσα σε κομμάτια από μπετόν και σίδερα εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη που ανήκουν στους τρεις εργαζόμενους που εκείνη την ώρα ήταν στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου.

Στις έρευνες, εκτός από τους άνδρες της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και Θεσσαλίας και στελέχη της εταιρίας, συμμετέχουν και μηχανήματα του δήμου για τη μετακίνηση όγκων τσιμέντου και άλλων υλικών που βρίσκονται στον χώρο.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Γρεβενών, Χρήστος Τριγώνης, επισήμανε ότι «από τη μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιο εκρηκτικών δεν έμεινε τίποτα, συνεπώς θα πρέπει οι ειδικοί σχετικά με το αντικείμενο να αποφανθούν, που θα πάρει ημέρες, ώστε να αξιολογηθεί τι ακριβώς συνέβη για να μάθουμε τι έγινε και να προλάβουμε ανάλογα δυστυχήματα να μην ξανασυμβούν».

Πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση «δεν έχει ξανασυμβεί ατύχημα στο παρελθόν, δούλευε καλά, είχε 10 χρόνια λειτουργίας, προμήθευε στην χώρα μας εκρηκτικά, έκανε εξαγωγές. Ήταν ένα συμβάν πολύ δυσάρεστο, τραγικό και εμείς βρεθήκαμε στα χαμένα πρώτη φορά γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, απλά παρακολουθούσαμε να δούμε το αποτέλεσμα. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, εγώ είμαι στο γραφείο μου, στα Γρεβενά στην κεντρική υπηρεσία του δήμου, σε απόσταση 15 χλμ. σε ευθεία γραμμή από το εργοστάσιο και κουνήθηκαν τα τζάμια έως και μέσα στο κέντρο της πόλης».
efsyn.gr

Ετικέτες: ,

[fbcomments]