Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε διαγωνισμό Ρομποτικής συμμετείχε η ομάδα του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων

01.03.2016

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του ΤΕΙ Λάρισας και ώρα 9:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο 2ος περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με διοργανώτρια την WRO Hellas .

Στο διαγωνισμό συμμετείχε, στην κατηγορία Γυμνασίου, η ομάδα Ρομποτικής του 4ου Γυμνασίου «Γιώργος Σεφέρης», Robotroniacs, με θέμα « Ταξίδι στην αρχαιότητα. Τα μέλη της ομάδας που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό είναι ο Κράλλης Δημοσθένης (Β΄ τάξη), ο Τσιώτας Αναστάσης (Β΄ τάξη) και ο Σωτηρίου Χρήστος (Α΄ τάξη). Τους μαθητές συνόδεψε η υποδιευθύντρια και προπονήτριά τους Μαρούση Ματίνα.

Οι μαθητές δημιούργησαν με δομικά στοιχεία Lego μια Βαλλίστρα της αρχαίας Ελλάδας και την προγραμμάτισαν, ώστε να έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται έως ότου εντοπίσει, με την βοήθεια του αισθητήρα υπερήχων, έναν στόχο και να εκτοξεύει πυρομαχικά με μέγιστη απόσταση 1.20 μέτρα και ελάχιστη 50 εκατοστά, ανάλογα με το χρώμα της μπαλλίτσας (πυρομαχικού) .

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας για την εξαιρετική παρουσία τους στο διαγωνισμό αλλά και για την επιμονή, τη δημιουργικότητα και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ευχόμαστε στην ομάδα μεγαλύτερες επιτυχίες καθώς προκρίθηκε στον τελικό που θα γίνει στην Αθήνα τέλη Μαρτίου.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το εργαστήριο Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων για την υποστήριξη που μας παρείχε.

4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης»