Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε απόγνωση οι παραγωγοί -Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι σε Τρίκαλα και Καρδίτσα (foto)

05.05.2018 /

Σε απόγνωση έχει οδηγήσει τους παραγωγούς η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Το χαλάζι προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλλι, σιτηρά ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και σε οπωροφόρα δένδρα. Στο νομό Τρικάλων έχουν πληγεί τα χωριά που βρίσκονται στα ριζά του όρους Κόζιακα και ανήκουν τόσο στο δήμο Πύλης, όσο και στο δήμο Τρικκαίων.

Όσον αφορά στο νομό Καρδίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, σημείωσε πως η ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο σύνολο των καλλιεργειών, πλήττοντας τα χωριά Κρυοπηγή, Ξηρόκαμπος, Πευκόφυτο, Ανθοχώρι, Πορτή, Δρακότρυπα και Βατσουνιά. Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής, δήλωσε ότι το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα και κηπευτικά, σε τμήματα του Κρυονερίου και μεγάλα τμήματα της Κερασιάς.

Η προϊσταμένη Φυτικής Παραγωγής ΕΛΓΑ νομού Τρικάλων Χριστίνα Τσιλούλη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές. Μέσα σε 48 ώρες, τόνισε, θα πρέπει να πάνε στους ανταποκριτές στις αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες που σημειώθηκε χαλαζόπτωση, προκειμένου να γίνει αναγγελία της ζημιάς.

Πηγή: iefimerida.gr.foto kotsos

Γεώργιος Κωτσός για Δήμο Μουζακίου: Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε τα ορεινά του Δήμου μας. Τη Δευτέρα ο Δήμος μας θα προχωρήσει σε αναγγελία των ζημιών στον ΕΛΓΑ προκειμένου να υπάρξει άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των πληγέντων.

Πύλη Τρικάλων

Για άλλη μια φορά η Τοπική Κοινότητα του Αγ. Βησσαρίωνα, χτυπήθηκε ανηλεώς από την χθεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση, που έπληξε & την Πύλη.

Δέκα λεπτά χρειάστηκαν, για να δουν οι καλλιεργητές της περιοχής να καταστρέφονται οι καλλιέργειές τους, που αυτή την εποχή ήταν όλες στο ξεκίνημά τους. Περισσότερο πλήγηκαν οι περιοχές “Γκούφαλος”, “Ρισβάνια” & “Εννιάρες”, όπου το πυκνό χαλάζι σε μέγεθος κορόμηλου δεν άφησε τίποτα όρθιο στο διάβα του, σχηματίζοντας σε πολλές περιπτώσεις, ένα στρώμα πάχους 5 πόντων.

Τις πληγείσες περιοχές, αναμένεται να επισκεφθεί το απόγευμα, κλιμάκιο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Χρ. Σιμορέλη, για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, ώστε να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, για τις επόμενες κινήσεις των πληγέντων καλλιεργητών.

Pylinews

[fbcomments]