Τετάρτη 12.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σάρωσαν τη μισή Ελλάδα τα μπουρίνια: 19.000 κεραυνοί – Ρεκόρ βροχής στην Κεφαλονιά!

28.07.2017 /

Το κύμα κακοκαιρίας μπορεί να ήταν εξπρές, όμως μέσα σε ένα 24ωρο τα μπουρίνια σάρωσαν τη μισή Ελλάδα. Έως τη δύση του ηλίου κατεγράφησαν 19.000 κεραυνοί!

Στην Κεφαλονιά σημειώθηκε ρεκόρ όλων των εποχών σε βροχή, που σε αριθμούς μεταφράζεται σε 68 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Μέσα σε λίγη ώρα, έπεσε δέκα φορές το νερό του Ιουλίου!

Μεγάλη ζημιά υπέστησαν οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου, οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά. Η καταιγίδα που είχε πλήξει το νησί πριν από δέκα μέρες είχε ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη σοδειά και η χθεσινή ήρθε να την αποτελειώσει. Σήμερα κλιμάκια της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών θα βρεθούν στα μαστιχοχώρια για να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών.
Στις Ράχες και το Αχλάδι, στην ανατολική Φθιώτιδα, το μπουρίνι προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ ξερίζωσε δέντρα και ταμπέλες.
Η Χαλκιδική επλήγη από θυελλώδεις ανέμους σε συνδυασμό με έντονες βροχοπτώσεις, που «χτύπησαν» κυρίως τη Σιθωνία, τον Μαρμαρά, τη Νικήτη και τη Συκιά.
Και στον Έβρο το μπουρίνι προκάλεσε προβλήματα. Εκτός του ότι οι δρόμοι της Αλεξανδρούπολης μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε μερικά λεπτά, το χαλάζι κατέστρεψε ηλιακούς θερμοσίφωνες, αυτοκίνητα, τζαμαρίες και φυσικά αγροτικές καλλιέργειες.
Από σήμερα «επιστρέφει» το καλοκαίρι και έως την ερχόμενη Τετάρτη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 37°C.

πηγή: realnews.gr