Τετάρτη 28.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σαν παραμύθι… Σαν ιστορία… Από το ψέμα στην αλήθεια

16.03.2022

 Επιτέλους πλησιάζει η ώρα να σηκώσουμε τον Δήμο Μετεώρων λίγο ψηλά….πιο ψηλά…πολύ ψηλά… όλο ψηλότερα!!!


Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

 

Η σιωπή καμιά φορά γίνεται βασανιστική ,γίνεται αφόρητη,γίνεται εφιάλτης  όταν μάλιστα αυτά που διαδραματίζονται γύρω σου τον τελευταίο διάστημα ,παίρνουν την μορφή χιονοστίβαδας .

Ραγδαίες οι εξελίξεις, απίστευτες οι καταγγελίες . Και απέναντι σ’όλα αυτά η Δημοτική αρχή αρέσκεται σε Δελτία Τύπου για έργα που ποτέ δεν έρχονται αλλά και για παρεμβάσεις που την εκθέτουν δημόσια ( βάπτισαν εργασίες καλλωπισμού της πόλης, την κατακρεούργηση των δέντρων, βάπτισαν προβολή του Δήμου Μετεώρων στο Λονδίνο, μια συνεντευξη του Δημάρχου σε ελληνικό κανάλι ελλήνων φοιτητών,βάπτισαν ως επιτυχή την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, την στιγμή που τα δημοτικά διαμερίσματα έμειναν στο έλεος του θεού,βάπτισαν ως πολιτιστικό απόθεμα τον καλλωπισμό των μνημείων στην πλατεία Ρήγα Φεραίου-διευκρινιστικά τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν!!!-……. Και βεβαίως να μην ξεχνάμε τις φωτογραφίες. Όπου πανηγύρι,γιορτή, εκδήλωση και χορός νάσου φωτογραφίσεις. Φωτογραφίες για ασήμαντα, για ευτελή ,για αυτονόητα που προκαλούν την αυτογελοιοποίηση.)

Και απέναντι σ΄όλα αυτά στις ιδιαίτερα σημαντικές και αποκαλυπτικές επισημάνσεις- δημόσιες παρεμβάσεις σημαντικών παραγόντων,κωφεύουν ή επιλέγουν να απαντήσουν με ιδιαίτερα ρηχό τρόπο, και με αδίστακτο περιεχόμενο που ευτυχώς τώρα που έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» ,από τον Δήμαρχο περί του χαρακτήρα του,δεν εκπλήσσει κανέναν. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!!!!!!

( Αναφέρομαι στις καταγγελίες- ιδιαίτερα σοβαρές επισημάνσεις, πρώην στελεχών του , ίδε: Καταγγελία πρώην αντιδημάρχου οικονομικών για τον διαγωνισμό απορριμμάτων,μιλώντας για κόλπα εργολάβου και επιλεκτικούς όρους ,του πρώην αντιδημάρχου κ. Θεοχάρη,μιλώντας για μεγάλη διαπλοκή στον Δήμο και για φωτογραφικό διαγωνισμό απορριμμάτων,λέγοντας συγκεριμμένα πως έχουν την καρδάρα με το μέλι κι έβαλαν τα κεφάλια μέσα!!!, για επισημάνσεις του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαχρήστου που μιλώντας  σκωπτικα για την δημοτική αρχή είπε πως τα πάει περίφημα σε ότι αφορά το ηλεκτρολογικό υλικό!!!…….)

Και όλα αυτά την στιγμή που και οι  ίδιοι άθελά τους ομολογούν πως η αύξηση ( 43.710 ευρώ) στο κόστος των απορριμμάτων οφείλεται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων – έτσι τους είπε ο εργολάβος!!!- λόγια που ειπώθηκαν από τον καθ΄ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τσίκαρη!!!!,

Την στιγμή που κάποιοι άλλοι θεσμικοί παράγοντες φάσκουν και αντιφάσκουν ( ενώ πέρυσι ήταν υπέρ των πολλών διαγωνισμών τώρα συντάσσονται με έναν ενιαίο!)

Σήμερα επέλεξα συνειδητά να σας κουράσω, κάνοντας έναν μεγάλο ,αλλά ιδιαίτερα αναγκαίο πρόλογο  ,για να περάσω τώρα στα περαιτέρω, κάνοντας ένα flash back, δηλαδή μια στοχευμένη αναδρομή.

ΠΡΟΧΩΡΑΩ ΛΟΙΠΟΝ.

Πέρασαν ήδη,περίπου τρία ολόκληρα χρόνια από την βραδιά της 2ας του Ιούνη του 2019,όταν κάποιοι πανηγυρίσαμε- μεταξύ αυτών κι εγώ- με μεγάλη χαρά την μεγάλη ανατροπή στην διοίκηση του Δήμου Μετεώρων!!!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την πρώτη αίσθηση χαράς και ελπίδας που διαπέρασε την πόλη σαν ξαφνικός άνεμος,την ανανέωση και την φρεσκάδα που έφεξε η θετική αύρα του κ. Αλέκου και η αρχική ομάδα των συνεργατών του!!!

Μια αλλαγή όμως που δυστυχώς γρήγορα εξελίχθηκε  σ΄ένα διαρκές ρεσιτάλ εσωστρέφειας,σοβαροφάνειας και χαμηλοτάβανης μιζέριας!!!

Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία του 2019 ,μετατράπηκαν σε απογοήτευση και αποστασιοποίηση γιατί ,τουλάχιστον εγώ πολύ νωρίς κατάλαβα πως ο Δήμος κινείται ακυβέρνητος ,χωρίς πυξίδα και όραμα .

Το καινούριο που ήρθε τελικά στον Δήμο Μετεώρων ,την Κυριακή  2 Ιουνίου του 2019, δυστυχώς γρήγορα ξεθώριασε, πάλιωσε,κολλώντας σε λιμνάζοντα νερά. Το όραμα και η καινοτομία πολύ γρήγορα εκφυλίστηκαν στη πολιτική της ατάκας και των εξαγγελιών .Η δημοτική αρχή του κ. Αλέκου ,άρχισε να ταξιδεύει σε άλλους κόσμους ,φέρνοντας τον αέρα της εξωστρέφειας, μόνον που ο αέρας αυτός ήταν κατά κανόνα κοπανιστός ,τέτοιος που αν βρισκόσουν κοντά σε κανέναν παλιό κάδο απορριμμάτων, άπλυτο ,μύριζε πολύ άσχημα!!!

 

Τρία ολόκληρα χρόνια βασιλεύει η αδιαφορία και η διαχειριστική ανεπάρκεια. Ούτε και στα πιο εφιαλτικά όνειρα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα περνούσε μια ολόκληρη θητεία Δημοτικής Αρχής χωρίς κανένα ,κυριολεκτικά ΚΑΝΕΝΑ  νέο έργο.

Ότι η προκλητική ανικανότητά τους θα έφτανε στο σημείο να αφήσουν τον Δήμο έξω από σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα,

Ότι τα έργα που παρέλαβαν σε πλήρη  εξέλιξη και θα έπρεπε να τα είχαν ολοκληρώσει από τον πρώτο χρόνο,θα τους έσερναν μέχρις το τέλος της θητείας τους,

Ότι θα αθετούσαν προκλητικά, καθ’ ολοκληρίαν,τις πομπώδεις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

 

Μια διαφαινόμενη βιτρίνα που προσπαθούν εσχάτως να δημιουργήσουν ,με μια ιδιαίτερα ρηχή και ευτελή προπαγάνδα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ , τουλάχιστον στην μεταπολιτευτική μας ιστορία!!!!!

Το μόνο πράγμα που γνωρίζουν πολύ καλά είναι η αδίστακτη ( αδίστακτος ,όρος ιδιαίτερα προσφιλής στον κ. Δήμαρχο)  κυριολεκτικά εκμετάλλευση της εξουσίας, μέσα από μια προσπάθεια σπίλωσης κάθε πολιτικού αντιπάλου( ίδε χαρακτηρισμό στο πρόσωπό μου: τυχοδιώκτης κειμενογράφος) και κάθε αντιφρονούντα ( ίδε καρατόμηση του 1/3 της δημοτικής του ομάδας). Η μετατροπή της πολιτικής σε ριάλιτι( όπου γιορτή και παρουσία ,όπου χορός και γαμός με μπόλικες φωτογραφίεεεεες….),η ψευτομαγκιά ,το ακατάσχετο ψέμα, ο φανφαρονισμός και η καυχησιολογία ,η εχθροπάθεια και η  κοινωνική μισαλλοδοξία,η ανομία ,οι απευθείας αναθέσεις, οι πελατειακές σχέσεις και η ευνοιοκρατία.

Δυστυχώς μέσα σ΄ένα τέτοιο πλαίσιο χτίζουν το πιο αδίστακτο ,το πιο παρασιτικό σύστημα δημοτικής εξουσίας που υπήρξε ποτέ ,αντιλαμβανόμενοι τον Δήμο Μετεώρων, ως εκλογικό λάφυρο και την εκλογική νίκη ως λευκή επιταγή!!!!

Απτόητοι συνεχίζουν τον εκτροχιασμό τους, τις διαρκείς θεσμικές εκτροπές και την παρακμιακή τους πορεία. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς δημοσκόπηση, αρκεί μία βόλτα στην πόλη ,μια συζήτηση στην παρέα για να καταλάβει ότι ο κύκλος της έχει κλείσει.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως ο ιός της υποψηφιότητας για πρώτη φορά παίρνει τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Αλήθεια πώς μπορεί κάποιος να φαντάζεται την εξέλιξη της πόλης της Καλ/κας σε ελκυστικό τουριστικό πόλο :

Α. Με την καθαριότητα σε μαύρο χάλι,

Β. Με την ανεπαρκή συντήρηση των δημοσίων χώρων,

Γ. Χωρίς σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης,

Δ. Όταν ξοδεύει μεγάλα κονδύλια για τον πολιτισμό και το αποτύπωμα είναι μηδενικό,

Ε. Όταν η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και ο εορτασμός είναι παράδειγμα προς αποφυγή ,για το πώς ένας Δήμος ξοδεύει τόσα πολλά χρήματα με τόσο μικρό αποτέλεσμα.

 

Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως:

Θεωρώ πως ήρθε η ώρα ,ο Δήμος Μετεώρων να αποτινάξει την «ρετσινιά» των αναποτελεσματικών ηγεσιών και επιτέλους να νιώσει υπερήφανος για την επόμενη επιλογή του.

Το εισιτήριο για τον επόμενο ένοικο του Δημαρχείου του Δήμου Μετεώρων θα το προσφέρουν οι πολίτες της σ΄αυτόν που επιτέλους θα τους δικαιώσει.

Πιστεύω πλέον ακράδαντα πως μια  νέα πολύχρωμη, πολυσυλλεκτική ,με γνήσια  αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά δημοτική πλειοψηφία,ανανεωμένη σε ιδέες και πρόσωπα, θα αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπρέπεια του δήμου μας.

Θα κλείσει την πιο μελανή σελίδα στην αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Μετεώρων.

Θα δώσει τον αγώνα για την στρατηγική συντριβή του πιο φαύλου « καθεστώτος».

 

Σ΄αυτή την προσπάθεια, για πρώτη φορά σήμερα δηλώνω, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, πως θα είμαι παρών κι εγώ,στρατευμένος από την θέση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου ,για όλα όσα προανέφερα.

Ευχαριστώ πολύ για την κατάχρηση της υπομονής σας με το μακροσκελές κείμενό μου.

[fbcomments]