Πέμπτη 13.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κλοπές σε σπίτια στη Σαμαρίνα Γρεβενών

03.01.2017 /

Κρούσματα κλοπών σε σπίτια στη Σαμαρίνα Γρεβενών καταγγέλλουν ιδιοκτήτες οι οποίοι λόγω του χειμώνα μένουν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διάστημα των γιορτών κλέφτες άνοιξαν τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στο χωριό χωρίς να αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα αλλά ακόμα να μην τα έχουν δει οι ιδιοκτήτες τους, όπου σημειωτέον ακόμα και τον χειμώνα παραμένουν οικογένειες μόνιμα και λειτουργούν καταστήματα. Ωστόσο οι κλοπές δεν έγιναν αντιληπτές άμεσα.

Μιλώντας ένας από τους παθόντες Σαμαριναίους τονίζει στην «Ε» ότι: Μάθαμε ότι έγιναν κλοπές και πήγαμε στη Σαμαρίνα. Αντικρίσαμε το εσωτερικό του σπιτιού λες και πέρασε τυφώνας. Ήταν όλα διαλυμένα, οικοσκευές, τα κλινοσκεπάσματα πεταμένα όπου να ’ναι. Ντουλάπια – και συρτάρια πεταμένα εδώ κι εκεί».

Ωστόσο οι κλέφτες οι οποίοι φαίνεται ότι είναι έμπειροι, έσπασαν τις κλειδαριές από τις εξωτερικές πόρτες των σπιτιών, δεν αφαίρεσαν μεγάλες οικοσκευές όπως τηλεοράσεις, κουζίνες, ψυγεία κ.λπ. Μάλλον θα έψαχναν για χρήματα και τιμαλφή.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πολυνερίου Γρεβενών το οποίο και έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των ερευνών και την προανάκριση των κλοπών.

Μετά τα τελευταία κρούσματα κλοπών στη Σαμαρίνα κάποιοι κάτοικοι και γενικότερα ιδιοκτήτες προτείνουν να βρεθεί τρόπος ώστε το χειμώνα να επανέλθει το παλιό καθεστώς όπου τοποθετούνταν φύλακες στο χωριό για να προστατεύουν σπίτια και καταστήματα.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο διάστημα κλοπές σημειώθηκαν και σε ορεινά χωριά του νομού Ιωαννίνων.

πηγη: Ελευθερία

[fbcomments]